Nyheter

Flera quarterbacks tog stryk i helgen

Fyra quarterbacks fick lämna planen med skador den här helgen. Tre med hjärnskakningar. Det är mycket till och med för att vara NFL. Vilka konskevenser kommer det att ha på lagens säsong?

Skador på fel spelare kan sänka ett lag och slå drömmarna om en Super Bowl i kras. Förra året fick vi se hur Houston Texans drabbades hårt. Men de tog sig nästan hela vägen med sin tredje bästa quarterback. Vem vet hur det hade gått om de haft Schaub. Även Chicago Bears började 2011 bra men efter att Jay Cutler försvann så kollapsade hela laget.

Det var en tuff helg att vara quarterback den här veckan. Fyra stycken fick lämna spelet med skador. Det betydde att nästa man fick chansen och att publiken fick en chans att bekanta sig med unga spelare som Nick Foles och Colin Kaepernick. Två av ersättarna lyckades också guida sina lag till någon form av positivt resultat. Även fast det satt långt inne.

Låt oss kolla på vilka lag som fick sin viktigaste spelare skadad i helgen och vad det kan betyda framöver.

Michael Vick, Eagles, hjärnskakning

Enligt Philadelphias stab har Michael Vick drabbats av en ”ganska allvarlig” hjärnskakning. Det är oklart hur länge han kommer att vara borta men troligtvis missar han helgens match mot Redskins. Ersättare blir rookien Nick Foles som har imponerat när han fått chansen under försäsongen. Han gjorde ett klart godkänt jobb efter att ha ersatt Vick. Det var dock en tuff situation att komma in i och Eagles förlorade matchen.

Det här är ingen långvarig skada för Vick. Tajmingen är dessutom rätt bra. Vick har spelat dåligt och fansen har skrikit efter förändringar. Nu får man chansen att spela Foles utan att behöva bänka sin stjärna.

Alex Smith, 49ers, hjärnskakning

Smith åkte på en propp när 49ers försökte en quarterback sneak. Det finns fortfarande en chans att han kan spela nästa helg men än vet man inte säkert. Han ersattes i matchen av Colin Kaepernick som ledde 49ers till en oavgjord match mot Rams. Slutet var galet och man borde ha förlorat men Rams gjorde allt man kunde för att undvika att vinna. Kaepernick gjorde ett bra jobb. Han är en stor kille som är lika bra på att springa med bollen som att kasta den och det utnyttjade han till fullo i slutet.

Det är säkert intressant för 49ers, förutsatt att Smith mår bra, att se lite mer av Kaepernick. Men med Seahawks i hälarna så är inte divisionssegern alls tryggad för 49ers och man vill nog gärna få Smith tillbaka så fort som möjligt.

Jay Cutler, Bears, hjärnskakning

Cutler åkte på en tuff smäll av Dobbins i Texans efter att han hade kastat bollen. Han klev av ett spel men kom snabbt in igen och fortsatte spela. Efter ett dåligt kast över mitten meddelades det att Cutler hade dimmig blick och hade drabbats av en hjärnskakning. Han ersattes av veteranen Jason Campbell som inte lyckades mycket bättre än vad Cutler hade gjort mot ett bra försvar.

Det är tveksamt om Cutler kommer att spela nästa helg. Troligtvis inte. Cutler har drabbats av ett gäng hjärnskakningar i sin karriär och man har en bra rutinerad backup i Campbell. Det är tajt i divisionen så ju tidigare han kan komma tillbaka desto bättre. Men Bears passattack har inte varit särskilt bra i år ändå och då är det bättre att ta det säkra före det osäkra och spela reserven!

Ben Roethlisberger, Steelers, axelskada

Det har spekulerats fritt om Roethlisbergers axelskada och hur allvarlig den är. Men det verkar vara rätt allvarligt. Kanske kan han spela igen snart men inte utan hinder. Big Ben har skadat partiet där axeln och nyckelbenet möter bröstet och det gör att han inte kan röra armen ordentligt. Hittills har det inte sagts något om när han bör kunna spela igen. Till helgens match mot Ravens kommer reserven Byron Leftwich att starta.

Det här är den skada som kan få de allvarligaste konsekvenserna. Leftwich såg inte speciellt bra ut när han hoppade in och det är oklart hur lång tid det kan ta innan Roethlisberger är helt återställd. Dessutom möter man rivalen Ravens i helgen och de ligger redan en match före i tabellen. Blir Big Ben borta 3-4 veckor tror jag att man riskerar att missa slutspelet.


Vilken skada är värst?

Nyheter

To Top