Nyheter

Philbin känner sin fiende

Miami Dolphins har ett hemligt vapen inför söndagens match mot Packers. Tränaren Joe Philbin spenderade nio säsonger i Green Bay och har koll på både styrkor och svagheter.

Joe Philbin var offensiv koordinator när quarterback Aaron Rodgers ersatte Brett Favre 2008. Att Rodgers har blivit en av de bästa i NFL beror till stor del på Philbin. Han lärde honom bland annat hur viktigt kroppsspråket är för en quarterback. Eftersom han har jobbat mycket med Rodgers har han en bra bild av honom – vilket kan komma väl tillhands på söndag.

Philbin kom till Miami Dolphins 2012. Han har jobbat mycket med quarterback Ryan Tannehill, som dock fortfarande inte är stabil i sitt spel. Tannehill har varit en besvikelse vid motgångar och imponerat i segrar, men i matchen mot Oakland Raiders visade han att han kunde kasta bollen med självförtroende.

Joe Philbin har däremot lyckats få igång springspelet. När säsongen började trodde man att det skulle vara ett problemområde efter alla förändringar som skett längs Dolphins offensiva linje, men de har verkligen varit effektiva och snittat 142,3 yards per match.

Många ser det som en fördel att Philbin har arbetat med Rodgers och Packers under en lång tid. Själv behandlar han matchen som vilken som helst och håller fokus på sina spelare. Men man ska inte tro att han glömt bort sin tid i Green Bay Packers och människorna han jobbat med. Hur mycket Philbin får användning av sin kunskap om Packers återstår att se.

En seger över Packers skulle ge Dolphins en hel del självförtroende inför resten av säsongen. De lär försöka kontrollera tempot i spelet och ge Rodgers så lite tid som möjligt med bollen. Den taktiken har både Seahawks och Lions använt sig av för att slå Packers. Packers i sin tur bör fokusera på att stoppa Dolphins springspel och stressa fram misstag från Tannehill.

Nyheter

To Top