Nyheter

Ett gäng lejon på linjen

Detroit Lions har en skrämmande defensiv linje. Det var något Minnesota Vikings och rookie QB Teddy Bridgewater fick erfara på söndagen. Försvaret för Lions dominerade matchen och hjälpte laget till seger med 17-3.

Detroit Lions kom till start utan sin stjärnreceiver Calvin Johnson och även utan sin startande RB Reggie Bush och frågan innan matchen var hur Lions skulle tackla det och hur Matthew Stafford skulle klara sig utan sina två bästa vapen. Stafford började matchen med en utmärkt första drive som resulterade i en touchdown av Theo Riddick. Efter det behövde han egentligen göra så mycket, resten av matchen dominerades totalt av Lions defensiva linje. Med Ndamukong Suh, Nick Fairley och Ezekiel ”Ziggy” Ansah i spetsen satte linjen konstant press på Teddy Bridgewater som kastade tre interceptions. Lions sackade Bridgewater åtta gånger och satte press i princip varenda spel kändes det som. De gånger Bridgewater fick tid med bollen så svek hans receiver honom lite idag. Alltför ofta så tappade Patterson och Jennings enkla bollar och Vikings fick aldrig riktigt igång något anfallsspel. Springspelet funkade ibland för Vikings men Lions linje var helt enkelt för bra.

För Vikings del gäller det att göra det lättare för Bridgewater i framtiden och ge han mer tid, annars blir den tuff debutsäsong för rookien. Men den offensiva linjen har sett bättre ut i tidigare matcher och Lions defensiva linje är något extraordinärt så förhoppningsvis kommer Bridgewater kunna göra lite mer i anfallet när Vikings åker till Buffalo nästa vecka.

Lions delar ledningen i NFC North med Green Bay Packers och nästa söndag kommer Drew Brees och kompani på besök. Om den defensiva linjen fortsätter att dominera som de gjorde mot Vikings så kanske Lions klarar sig utan sin superstjärna Megatron en match till.

Nyheter

To Top