Analyser

Matt Flynn går till Seattle

Green Bay Packers quarterback Matt Flynn valde oväntat Seattle Seahawks som sitt nya lag. Det finns en del frågetecken kring Flynn men om han presterar så är Seahawks ett lag att räkna med.

Matt Flynn, quarterback, har kommit överens med Seattle Seahawks om ett kontrakt på tre år värt 26 miljoner dollar. Det blev alltså inte Miami, som så många trodde. Nu ska han konkurrera med Tarvaris Jackson om platsen. Flynn har bara spelat enstaka matcher i NFL men var ändå ett hett byte på marknaden. Särskilt efter hans insats i förra grundsäsongens sista match då han kastade för 480 yards och 6 touchdowns mot Lions när Packers vilade sina starters. Båda var lagrekord i Packers, vilket inte är så sjabbigt i ett lag vars två senaste quarterbacks heter Brett Favre och Aaron Rodgers.

Vem är Matt Flynn?

Matt Flynn spelade collegefotboll vid LSU. Han ägnade dock mesta tiden åt att vara backup. I LSU var JaMarcus Russel killen hela dagen. Han valdes nummer ett i draften 2007 av Oakland Raiders. Då fick Flynn chansen att ta över. Han gjorde det rätt bra och fick rykte om sig att vara en riktig vinnarskalle men som dock saknade de rätta fysiska attributen. Han hade varken den stora armen eller var särskilt snabb. Därför gick han inte högre än i sjunde rundan, då till Green Bay Packers.

Det blev konkurrens direkt för Flynn för att ta platsen som backup. Packers hade nämligen värvat en annan quarterback redan i andra rundan. Men Flynn vann den striden och fick jobbet. Under sina år i Green Bay har han fått hoppa in lite sporadiskt och då har han gjort det bra. Sista matchen 2011, som nämndes här ovan, måste ändå ses som livsavgörande för Flynn. Annars hade intresset, och lönen, utan tvekan blivit lägre.

Framtiden för Seahawks och Flynn

Seahawks har inte gjort så mycket väsen av sig i free agency. Tills nu. Jag hade kanske trott att de skulle gå ut och värva en receiver men det har de inte gjort. Det finns flera anledningar till det. För det första så gillar Seahawks att springa bollen med Marshawn Lynch och hans kompisar. De hoppas på att den skadade Sidney Rice ska komma tillbaka i god form och förra årets rookie Doug Baldwin var bättre än väntat. I övrigt har de Obomanu, Butler och Tate. De är mer komplement än något annat. Om inte Rice kan hålla sig frisk så kan det bli ett problem. Kanske når man Floyd i draften?

Seahawks har en bra offensiv linje och ett bra försvar. Den defensiva linjen och lagets linebackers spelade tufft förra säsongen. Om Flynn motsvarar förväntningarna så kan Seahawks mycket väl hitta till slutspel nästa år. Det var dessutom en nödvändig värvning. Tarvaris Jackson kastade 12 interceptions på de 12 första matcherna förra säsongen och läser inte spelet som en quarterback i NFL bör. I en division med 49ers, Cardinals och ett Rams på uppåtgång så måste man ha en quarterback. Förhoppningsvis har Seahawks hittat den spelaren i Matt Flynn.


Vad tycker DU om värvningen?

Nyheter

To Top