Nyheter

Patriots tvåhövdade monster

Ikväll ställs Bengals inför Patriots nyväckta tvåhövdade monster. Ett monster som legat lite i dvala de senaste åren, men som nu åter är på tapeten efter att Belichick rekryterat en karismatisk vagabond som pratar alldeles för mycket för sitt eget bästa, och beskriver sig själv som ”en svart enhörning”.  

Klockan 19.00 idag tar Patriots emot Bengals hemma på Gillette Stadium. Bortsett från de obligatoriska snacket kring Tom Brady har mycket handlat om Patriots dubbla tight ends som återigen skappar huvudbry för ligans defensiva koordinatorer. Senaste det begav sig för det här upplägget hette kombination Gronkowski och Hernandez, men då den sistnämnde sedermera blev huvudperson i mordrättegång fick upplägget med dubbla TE ta en liten paus.

”[Bennett] had more memorable quotes than memorable catches at Texas A&M”Fort Worth Star-Telegram

I år rekryterade dock Patriots Martellus Bennet 1 från Chicago, och kanske har de nu hittat sin andre TE igen. För er som inte känner till Bennett sedan tidigare är det en atletisk kille som både kan blocka och plocka ner bollar. Vid sidan om planen är han ”amatörfilosof” som emellanåt skapar fler rubriker än arbetsgivarna önskar. Den senaste tiden har inte varit något direkt undantag utan Bennett har, sedan han skrev på för Patriots, hunnit med att berätta att:

  • …Han ”hatar Jason Witten” (Dallas TE)
  • …Roger Goodell ser ut som Pringles killen
  • …Alla i Bears är mobbare/slynor och att Jay Cutler inte är någon vidare ledare.
  • …NFL står för ”Niggers for lease”

De anklagade parterna har tagit det hela med ro. Inte ens den gode Goodell verkar ha blivit arg. Kanske har han hört värre ord från Patriots läger under det senaste åren, eller så känner han till Bennetts natur vid det här laget. Killen är helt enkelt lite för frispråkig för sitt eget bästa ibland. Kanske kan det också vara en av anledningarna till att Bennett har varit runt lite i ligan. Karriären började i Cowboys 2008, men som kommentaren rörande Witten är ett tecken på, var de åren ingen större succé. Därefter blev det ett år i Giants innan han styrde kosan mot norr och Chicago. Personligen tror jag dock att Patriots kan passa Bennett ganska bra, då dem trots allt fick Ochocinco 2 att vara tyst i ett helt år. Nu är det visserligen synd om vi skall censurera dessa karismatiska individer totalt, men ett visst filter skulle kanske vara på sin plats emellanåt. Så även i Bennetts fall.

För Benglas del kommer det bli en delikat uppgift att stoppa Patriots dubbla tight ends ikväll. Framför allt med tanke på att det inte gick så bra senast de mötte Patriots TE-upplägg. Då hette kombon Gronkowski/Wright. Tim Wright har visserligen inte det mest imponerande CV:et, men just den kvällen mot Bengals räckte det för totalt 184 yards för firma Gronkowski/Wright. Frågan är hur det går ikväll, när Martellus Bennett bildar kombo med Gronken? Det lär inte bli enklare.

  1. Bror till Michael Bennett i Seahawks
  2. Chad ”Ochocinco” Johnson. Var en karismatisk WR, mest känd för sin tid i Bengals mellan 2001-2008, som inte kunde undvika att hitta på roliga,dumma samt idiotiska saker. Efter att misshandlat sin flickvän 2012 fick dock ligan och fans nog av karln

Nyheter

To Top