Bengals

Allt du behöver veta från vecka 6

Som vanligt bjöd NFL på fantastiskt underhållning även denna söndag. Bl.a. fick vi se hur Odell Beckahm Jr försonades med sin tidigare antagonist målställningen. För att ge er alla en bra start på veckan har vi nedan sammanställt sju andra punkter som vi tar med oss från från vecka 6.

Klassikern
Söndagen bjöd bl.a. på ett klassiskt stormöte när Packers tog sig an Cowboys på hemmaplan. Matchen blev en tämligen enkel affär för gästerna (16-30) som drog nytta av det något sargade Packers som inte riktigt kunde göra sig själva rättvisa. Spelare som Eddie Lacy var exempelvis delaktiga, men det såg stundom aningen stelt ut. Dallas för den dela ångar på och ser oerhört starka ut. Den stora frågan för dem är vad QBn heter framöver. För inte kan de peta Dak Prescott nu, eller…?

Chocken
Kvällens chock stod Dolphins för, som hemma i Miami slog självaste Steelers med 30-15. Stor hjälte blev Jay Ajayi som sprang för 204 yards och 2 TD. Vi gratulerar således alla Dolphins fans samt de som hade Ajayi i sitt fantasy-uppställning. Efteråt framkom det även att Big Ben slitit av sin menisk och kommer behöva operation.

Holmgången
Titeln kvällens holmgång får vi nog ge till matchen mellan Panthers och Saints som bjöd på fin offensiv och glad fotboll. Panthers Cam Newton såg stundom ut att vara i gammalt gott slag, och i laguppställningen kunde man återigen finna RB Jonathan Stewart (85 yards). Tyvärr räckte det inte med 38 poäng för Panthers, eftersom Saints gjorde 41 poäng! De sista kom på ett field goal av Lutz från 52-yards med endast ett fåtal sekunder kvar av förlängningen. Det är onekligen intressant att Saints nästan alltid bjuder på bra underhållning på hemmaplan. För att citera en kollega på redaktionen: ”En dome där en av de bästa passarna genom alla tider spelar tillsammans med ett av de sämsta försvaren är en bra start om man vill se mycket poäng.”

Grinigaste
Mötet mellan Bengals och Patriots blev till en början jämnare än många anat. Bengals stod upp bra och Packers offensiv verkade inte klicka till 100%. Med tiden syntes det dock vilka som var ett mästarlag, då Patriots tillslut stod som segrare med 35-17. Det bestående minnet från matchen var dock den griniga stämning som rådde. Speciellt under de sista tio minuterna då matchen, mer eller mindre, var en träningsanläggning för domarkårens nya regler om gentlemannamässigt uppträdande. Varken Gronkowski eller Vontaze Burfict borde fått spela färdigt den här matchen. Domarna valde dock den lite mer fega linjen och bad istället killarna att lugna ner sig lite.

”Mästarmöte”
Hur går det om du låter ligans mest potenta anfall möta ligans starkaste försvar. Enkel fråga. 26-24 är svaret. Seattle tog en imponerande seger hemma mot Falcons i en match där lagen bytte ledning med varandra om vartannat. Eftersnacket på nätet idag handlar mycket om en eventuell pass interference av Richard Sherman på Julio Jones i slutet av matchen. Men som Steelers gamle coach Chuck Noll sa: ”Du måste spela bättre än domaren dömer”.

Comebacken
Nattmatchen (02.30) i den här omgången var divisionsmötet mellan Houston Texans och Indianapolis Colts. För en gångs skull såg allt ut att gå Colts väg, och en vändning på deras miserabla säsong såg ut att vara ”runt hörnet”. Med 2.45 kvar på matchuret ledde laget med 23-9 och det mesta kändes klart. Men med så många andra lag i kris, så skall man aldrig ta ut segern i förskott. Texans gjorde två snabba TD, och tog matchen till förlängning, där dem sedermera även avgjorde. Klockan klämtar nu för Pagano. Hur mycket kan ägaren Jim Irsay egentligen tolerera?

”When you have them down and have a 14-point lead late in the fourth quarter, you’ve got to be able to close games out…We did not do that today.”Chuck Pagano, HC Colts

Väderlek
Med tanke på Colts insats kom jag att tänka på det gamla ordspråket ”When it rains, it pours”. Om det var några som verkligen fick uppleva detta var Chiefs och Raiders som möttes i ett fruktansvärt väder. Filmklipp på Twitter innan match visade hur vattnet forsade nedför trappstegen på arenan i Oakland. Så här i etterhand kan man stilla notera att Chiefs helt enkelt passade bäst för de givna förutsättningarna. 164 yards utmed marken, varav Spencer Ware stod för 131 av dessa, summerar egentligen matchen tämligen väl. Chiefs har nu slagit Raiders i 6 av de 7 senaste mötena.

 

Omgång 6 avslutat inatt med mötet mellan New York Jets och Arizona Cardinals.

Nyheter

To Top