Nyheter

Tränartankar – Mike Holmgren

Raiders är på jakt efter sin nästa huvudtränare. Vi kommer följa upp rykten och även skriva om tänkbara kandidater.

Mike Holmgren är den 66 år gamle tränaren som inte stått på sidlinjen sen 2008. Han har dock uttryckt visst intresse att få coacha igen. Vad som gör Holmgren aktuell är hans förflutna med GM Reggie McKenzie. De arbetade tillsammans i Green Bay och McKenzie har tidigare ryckt i Holmgren för att få honom till Oakland. Holmgren vistades dessutom i Alameda och Raiders lokaler för några dagar sen.

Holmgren är en av få tränare som tagit två olika lag till Super Bowl, men förlorade den senaste med Seahawks 2005. Han är en vinnande coach, med 161 – 111 i vinster respektive förluster under grundsäsongen. Han har hjälpt giganter som Joe Montana och Brett Favre att bli historiska. Det finns knappt en bättre tränare, med en så imponerande resumé, för att vägleda unga Derek Carr.

Det största hindret är att lura en pensionerad 66:åring, boende i Seattle, att flytta ner till Oakland och ägna 12 timmar om dagen åt fotboll. Framförallt när truppen är relativt tunn på talang. Det krävs ett engagemang på flera år att vända det här skeppet. När Holmgren bekräftade ryktena kring hans besök hos Raiders tillade han ”I will probably not be Oakland’s next head coach”. Ett ”troligtvis” gör att hoppet ändå lever kvar!

Relationen mellan Holmgren och Reggie McKenzie är det största dragplåstret för Holmgren. Därigenom kan han vara tränaren som räddar Reggies jobb. Holmgren kommer aldrig tacka ja till något jobb om inte Reggie finns i byggnaden. Mellan dem finns en respekt, ett tillförlit och en trygghet. Det är vad som skulle kunna locka Holmgren, inte bajslukten på O.Co Coliseum.

Nyheter

To Top