Nyheter

Patriots är mästare igen!

När krutröken lagt sig i Mercedes-Benz Stadium i Atlanta efter Super Bowl 53 så stod Tom Brady och New England Patriots än en gång som mästare. Los Angeles Rams besegrades med 13-3.

Tom Brady #12 och hans New England Patriots firar. Foto: Maddie Meyer/Getty Images.

När krutröken lagt sig i Mercedes-Benz Stadium i Atlanta efter Super Bowl 53 så stod Tom Brady och New England Patriots än en gång som mästare. Det var krutröken från en skyttegravs – strid där försvaren dominerade. Grundserien har denna säsongen dominerats av offensivt skickliga lag, men uttrycket ”defense wins championships” visade sig vara sant ännu en gång. Aldrig någonsin har så få poäng gjorts i en Super Bowl!

Los Angeles Rams anfall åstadkom tre ynka poäng. Bill Belichick och Brian Flores i Patriots lyckades förvirra Rams quarterback Jared Goff gång efter gång så till den grad att det kändes som att han ibland bara fick chansa eller helt enkelt inte lyckades fatta ett beslut överhuvudtaget. Hans bästa beslut under matchen var troligtvis detta, men tyvärr kom det halvsekunden sent när Brandin Cooks var helt sopren i målområdet.

New England Patriots lyckades lite bättre offensivt och var särskilt effektiva i springspelet. Tom Brady var mer beslutsam än sin motsvarighet i Rams, men bortsett från några bra spel till receivern Julian Edelman (matchens mest värdefulla spelare) och sin tight end Rob Gronkowski (Edelman och Gronk stod faktiskt för 228 av Bradys 262 yards, 87%) så hade Brady förtvivlat svårt att åstadkomma något i passningsspelet, vilket visade sig redan vid matchens första passning.

Julian Edelman #11 i New England Patriots tog emot 10 passningar för 141 yards och utsågs till matchens MVP. Foto: Harry How/Getty Images.

Det var först när matchen faktiskt stod och vägde i mitten av fjärde quartern som Brady lyckades med ett par passningar i rad på Rams planhalva vilket slutade med en fantastisk passning till Rob Gronkowski och därefter en överlämning till Sony Michel som i tillägg till sina 94 yards på marken också fick göra matchens enda touchdown.

Rams blev aningen desperata, så att Goffs enda interception för dagen kom just i slutet av matchen var inte mycket att säga om, och det var en av matchens giganter Stephon Gilmore som fick den äran.

Rams hade aldrig riktigt chansen efter det och efter att Patriots utökat sin ledning till 13-3 via ett field goal som blev resultatet av Patriots förvånansvärt stora framgång med sitt springspel i situationer i slutet av matchen där det var helt uppenbart att dom skulle springa med bollen så var läget akut. Rams lyckades flytta bollen men Patriots lät dom göra det på ett sätt som effektivt betade av den återstående matchtiden och när Rams missade ett field goal med fem sekunder kvar av matchen var segern ett faktum.

Julian Edelman var matchens bäste offensive spelare, och utsågs som sagt även till matchens mest värdefulle spelare. Det gick dock helt klart att göra ett case för att utmärkelsen skulle ges till lagets försvar. Nyss nämnde Gilmore var en värdig mottagare och även linebackern Dont’a Hightower gjorde en oerhört bra match. I en match med totalt 16 poäng så är det lätt att hålla med Calais Campbell som gärna sett lite mer uppskattning tilldelas förvars-spelarna.

Matchen slutar 13-3 till New England Patriots och för de som börjar tröttna på dynastin så är det bara att acceptera. Brady har sin sjätte ring och han ser inte ut att vilja lägga av inom de närmaste åren. Alla som inte håller på Patriots hoppas nu att Time ska vinna striden mot Tom som verkar besluten att spela till han är minst 45 år gammal.

Patrick Chung #23 I New England Patriots spelade riktigt bra för Patriots under säsongen och i Super Bowl och var naturligtvis med och firade trots att han tvingades utgå under matchen med en bruten arm. Foto: Al Bello/Getty Images.

Patriots är mästare igen!

Nyheter

To Top