Nyheter

Ranking av alla spelare i Super Bowl LIII

Det är dags för årets viktigaste match. Låt oss lära känna alla spelare i den stora matchen. Vi på NFL Supporter har satt betyg på samtliga startande spelare i Los Angeles Rams och New England Patriots.

Vi har en tendens att fokusera på de stora spelarna. På fixstjärnorna. ”Super Bowl LIII kommer avgöras mellan Tom Brady och Jared Goff”. Men det är ju strunt, så klart. Ingen annan sport är lika mycket en laginsats som amerikansk fotboll. Lågt räknat kommer åtminstone 60-70 spelare att beträda planen på söndag och alla har chans att göra det där avgörande spelet. Därför tänkte jag att ni skulle få möjlighet att lära känna spelarna i årets final lite bättre.

Här nedanför har vi givit betyg och skrivit en liten kommentar om alla startande spelare i respektive lag, och en och annan utöver dem, utefter hur bra de är på sin position. Kort sagt, bara för att Johnny Hekker och Aaron Donald har samma betyg betyder det inte att de är lika viktiga. Det betyder att de sköter sitt respektive jobb på samma höga nivå. Jag lade också till en nivå med viktiga reserver som inte ska underskattas. Många av dessa spelare är inne på plan nästan vartannat spel.

Sammanfattningsvis har vi satt betyg på 57 spelare. Av dem var det sju spelare som fick betyget fem stjärnor, fyra av dessa spelar för Rams och tre för Patriots. Det var 20 spelare som fick fyra stjärnor, elva i Patriots och nio i Rams.

✰✰✰✰✰: Stjärnspelare
✰✰✰✰: Mycket bra spelare
✰✰✰: En bra starter
✰✰: Under medel
✰: Borde inte spela

TRYCK PÅ SPELARENS NAMN FÖR ATT LÄSA EN KORT KOMMENTAR / ANALYS.

——————————————————————-

New England Patriots – ANFALL

QB - Tom Brady (✰✰✰✰✰)
Tom Brady är den bästa quarterbacken någonsin och historisk på alla möjliga sätt. Det här blir hans nionde Super Bowl, närmast är John Elway med fem, och Brady fyller 42 år i augusti. Han förbisågs som bekant i draften och gick först som spelare #199. Scouterna var tveksamma till hans högst mediokra fysik. Han tog över i New England efter en skada på Drew Bledsoe år 2001 och har varit lagets quarterback sedan dess. I den här fasen av Bradys karriär är det framförallt rutinen som är hans största styrka. Då menar jag främst allt han ser och gör innan spelet ens startar. Brady har dessutom is i ådrorna när matchen ska avgöras

RB - James White (✰✰✰✰)
Efter en bra karriär på Wisconsin draftades James White av Patriots i fjärde rundan 2014. Han är en mindre running back på knappa 90 kilo som gjort sig känd som passmottagare i NFL, något han faktiskt inte gjorde så mycket av i college. Han är kvick och oväntat tuff. Nu är han en extremt viktig del av Patriots anfall som till stor del bygger på korta och effektiva passningar. White har varit en nyckelspelare i slutspelet, inte minst med tre touchdowns mot Falcons i Super Bowl 51. Han har redan 19 mottagningar i årets slutspel.

FB - James Develin (✰✰✰✰)
En viktig spelare i det här lite omdanade Patriots. Springspelet har fått mycket mer fokus och då är det ofta klassiska power-koncept där en duktig fullback som Develin spelar en nyckelroll. Fångar med jämna mellanrum någon passning när motståndarna minst anar det.

WR - Julian Edelman (✰✰✰✰)
Edelman är en före detta qiarterback som spelade collegefotboll för Kent State. Lite rolig kuriosa är att han dessförinnan spelade en säsong på College of San Mateo. Vem är från San Mateo? Hans kompis Tom Brady. Edelman deltog inte på combine och draftades sent i sjunde rundan. Idag är han en kvick och envis slot receiver som har varit Bradys mest pålitliga vapen de senaste åren. Han växer i de stora matcherna och har burit Patriots flera gånger i slutspelet. Inte minst med en rad stora spel mot Chiefs.

WR - Chris Hogan (✰✰✰)
Chris Hogan har i skymundan en väldigt intressant bakgrund. Efter high school accepterade han ett stipendium för att spela lacrosse på Penn State. Efter examen hade han möjlighet att tävla i collegeidrott ett år till. Då valde Hogan att spela fotboll på Monmouth University. Han avslutade sin collegekarriär med 12 mottagningar. Självklart blev han inte draftad. Hogan tecknade ett kontrakt med 49ers och hoppade sedan runt mellan lag ett par år. Under Hard Knocks med Miami Dolphins fick han smeknamnet “7-Eleven” för att han alltid var öppen. Hogan fick dock igång karriären med Bills där han stannade fyra säsonger innan han hamnade hos Patriots. Hogan är en fysisk receiver av den mindre storleken och har i första hand varit en rotationsspelare i New Englands anfall.

TE - Rob Gronkowski (✰✰✰)
Gronkowski har säkrat sin plats i Hall of Fame med en dominant karriär. Särskilt effektiv har han varit nere i målområdet. Skadorna har dock avlöst varandra och hans karriär har tagit en annan riktning på äldre dagar. Nu är Patriots stora tight end ett viktigt verktyg i blockeringen och läcker endast ut för att fånga ett fåtal passningar per match. Den fysiska delen av sitt spel har Gronk kvar och det är ett tufft jobb att markera honom men han rör sig inte alls med samma explosivitet som han gjorde för några år sedan. Han är dock fortfarande ett vapen.

LT - Trent Brown (✰✰✰✰)
Trent Brown är den tyngsta spelaren i NFL med sina 172 kilo. Han är dessutom oväntat atletisk. Brown avslutade förra säsongen med en axelskada och kom över från 49ers som del av en trade. Det har varit en succé för Patriots, särskilt med tanke på att rookien Isaiah Wynn skadade sig. Pass rushern Von Miller är en av Browns största fans och har vid flera tillfällen lyft fram den unga tacklen som en av ligans bästa linjespelare.

LG - Joe Thuney (✰✰✰)
Det bästa sättet att beskriva Thuney är pålitlig. Han är inte fysiskt dominant på något sätt men gör sitt jobb. I år blev han den första offensiva spelare på många år, utöver Tom Brady, som spelat varje snap på en säsong.

C - David Andrews (✰✰✰✰)
Andrews har haft en stadig positiv utveckling sedan han draftade 2016. Sitt första år slängdes han in efter en skada på Bryan Stork och den relativt lätta Andrews hade tidvis problem med fysiska linjespelare. Tre år in i karriären har han både blivit starkare och smartare och är en av ligans bättre spelare på sin position. Bill Belichick har beskrivit Andrews som en väldigt naturlig och instinktiv spelare.

RG - Shaq Mason (✰✰✰✰✰)
Shaq Mason är den bästa spelaren på Patriots offensiva linje och en av ligans bättre guards. Han är bra på det mesta men ofta i centrum när New England springer bollen. Mason är en kraftfull run blocker som skapar stora hål och låter linjens mer atletiska spelare jobba med sina fötter.

RT - Marcus Cannon (✰✰✰)
Marcus Cannon har en längre tid ansetts vara det stora frågetecknet på Patriots offensiva linje och han började säsongen med några svaga insatser. Under andra halvan av året har han dock spelat bättre och snarare varit ett ankare i positiv bemärkelse. Vi får se om det håller i en match till.

New England Patriots – FÖRSVAR

DE - Trey Flowers (✰✰✰✰)
Patriots litar inte till enskilda dominanta pass rushers sedan Chandler Jones gick vidare till Cardinals. Men om New England har en stjärna på sin linje är det Flowers. En kraftfull och pålitlig spelare som är bra på det mesta och är en faktor även i springspelet.

DE - Deatrich Wise (✰✰✰)
Trots att Wise gjorde det mesta rätt inför draften kunde Patriots välja honom i slutet av tredje rundan. Idag är han en ung och lovande defensiv linjespelare och har fått en väldigt bra start på karriären. Han har en spännande förmåga att passera sin motståndare, göra det trångt för motståndarnas quarterback och till och med bjuda på en och annan sack.

DT - Lawrence Guy (✰✰)
Guy hoppade runt några år mellan olika lag utan att riktigt lyckas ta en plats. Kanske var det inlärningssvårigheterna han haft sedan barndomen som gjorde det svårt att imponera på kort tid. Men han var tillräckligt begåvad för att hela tiden få nya chanser. Sedan 2017 har Guy dock varit en pålitlig starter i New England.

DT - Malcolm Brown (✰✰✰)
Malcolm Brown var en av mina personliga favoriter i draften 2015, där jag hade honom rankad som det årets näst bästa defensive tackle. Brown är en stor kille med kvickhet, bra händer och hög energi. Han kommer aldrig samla på sig några imponerande stats, men spelar en nyckelroll i Patriots mittlås.

LB - Dont’a Hightower (✰✰✰✰)
Bill Belichick har alltid haft en begåvad ledargestalt på linebacker-positionen. Efter att Willie McGinest lade skorna på hyllan draftade Patriots Jerod Mayo 2010 och sedan Hightower 2012. Båda i första rundan. Dont’a Hightower gör det mesta bra och kan spela flera olika positioner, men skador och avstängningar har saktat ned karriären.

LB - Kyle Van Noy (✰✰✰)
Van Noy var en imponerande pass rusher i BYU och Patriots var mycket intresserade av att drafta honom. Istället hamnade outside linebackern i Lions “4-3”-system, där han inte alls kom till sin rätt. Patriots kunde till slut byta till sig honom nästan gratis. Nu trivs han bättre i en flexibel roll där han kan utnyttja sin atletiska förmåga utan att fastna i blocks mot starkare offensiva spelare och kan jaga quarterbacks från sin linebacker-position. En av Patriots försvarare som får mest speltid och har spelat sin  bästa fotboll i slutspelet.

CB - Stephon Gilmore (✰✰✰✰✰)
Stephon Gilmore har av någon outgrundlig anledning blivit relativt hårt kritiserad av fansen i New England. Sedan han kom till Patriots 2017 har han varit kanonbra. Lagets klart bästa cornerback. Gilmore är lång och fysisk samtidigt som han är oerhört snabb. Han är också aggressiv och åker på en del stora spel som fastnat i kritikernas minne. Men dessa negativa spel är få. Gilmore är en av Patriots bästa spelare och en av ligans stjärnor på sin position.

CB - Jason McCourty (✰✰✰✰)
McCourty-tvillingarna börjar komma upp i åldern men är fortfarande mycket pålitliga spelare på sina respektive positioner. Jason McCourty är inte flashig som några av ligans mer atletiska cornerbacks, men han gör väldigt sällan bort sig. Erfarenhet lönar sig.

S - Patrick Chung (✰✰✰)
Patrick Chung är i första hand en duktig spelare mot springspelet där du ofta hittar honom i närheten av bollen. Han är heller ingen uppenbar risk mot passen. Även om ingen kommer betala Chung de stora pengarna är han en väldigt nyttig pjäs i ett försvar som litar mycket till smarta spelare som undviker misstag än risktagande playmakers.

S - Devin McCourty (✰✰✰✰)
Precis som brorsan en mycket pålitlig spelare som är en stor anledning till att Patriots tillåter väldigt få stora spel. Devin McCourty är smart, nästan alltid i rätt position och dessutom en säker tacklare efter mottagningen.

S - Duron Harmon (✰✰✰)
Duron Harmon är en mångsidig spelare som spelar flera olika positioner i Patriots secondary. Trots att han i realiteten är lagets tredje safety spelar han mer än hälften av spelen.

New England Patriots – SPECIAL TEAMS

K - Stephen Gostkowski (✰✰✰✰)
Gostkowski är en lysande kicker, det finns inte så mycket mer att säga. Veteranen har rekordet för flest extrapoäng i rad (479) och verkar ha is i ådrorna. Från 2011 till 2016 satte han 22 raka field goals i slutspelet, i fjol var det lite skakigare. Men det finns inte många andra kickers du vill ha för en avgörande kick.

P - Ryan Allen (✰✰✰)
Efter en hyllad collegekarriär gick Allen odraftad till Patriots 2013 och tillhört mellanskiktet eller lite bättre hela sin proffskarriär. Ryan Allen är stabil.

RETURNER - Cordarelle Patterson (✰✰✰✰)
Många var tvungna att nypa sig själva i armen när de såg Cordarrelle Patterson för första gången. Receivern är nästan 190 cm lång men springer som vinden. Han är dessutom ruskigt bra med bollen i händerna. Men i Minnesota hade han problem med sin route running och att fånga passningarna som kom hans väg. Patterson har dock hittat en annan roll som en av NFL:s bästa returners, vissa hävdar att han tillhör de bästa någonsin. Patriots försöker också få honom involverad i anfallet på ett par spel varje match.

New England Patriots – VIKTIGA RESERVER

LB - Elandon Roberts (✰✰✰)
Trots imponerande snabbhet och styrka kunde Patriots drafta Roberts i sjätte rundan 2016. Han fick oväntat mycket speltid redan sitt första år och imponerade i Hightowers frånvaro. Många såg en ny ung stjärna. Riktigt så har det inte blivit men Roberts har säkrat en plats och självklar roll i laget.

RB - Sony Michel (✰✰✰)
Sony Michel kom ur college med ryktet av att vara en riktig “gubben i lådan”-typ. Många jämförde honom med Alvin Kamara i Saints. Men rookien har gått åt motsatt håll från kollegan James White. Michel är inte på något sätt involverad i passningsspelet. Han sprang bollen över 200 gånger i grundserien men hade bara sju mottagningar. Trots sin kvickhet och ringa storlek är Michel lite av ett bowlingklot och Patriots springer honom gärna rätt upp i mitten som en hederlig “bell cow”. Har över 100 yards i båda årets slutspelsmatcher.

DE - Adrian Clayborn (✰✰)
Trots en del orosmoment kopplade till ett medfött nervproblem med en axel valdes den begåvade Clayborn av Buccaneers i första rundan. Han spelade bra men skadorna avlöste varandra. Tampa Bay vågade inte investera långsiktigt. Clayborn hamnade i Falcons i tre år där han spelade helt okej innan Patriots plockade upp honom 2018. Han är en hyfsad starter och pass rusher, men har hittills i sin karriär aldrig varit en spelare som stått ut.

CB - JC Jackson (✰✰✰)
Det känns nästan trist att ge Jackson ett så pass lågt betyg. Han har spelat mycket bra och över alla förväntningar i år. Men han är rookie och relativt oprövad hittills. Jag nöjer mig med att säga att han verkligen klivit fram när Patriots behövde honom.

CB - Jonathan Jones (✰✰✰)
Man kan aldrig ha för många cornerbacks. Jones är en före detta friidrottare med ruskig snabbhet som gör sin tredje säsong med Patriots. Han var en nyckelspelare mot Chiefs då New England valde att sätta Jones på den snabba Tyreek Hill, som bara fångade en passning i matchen.

Sammanfattning: New England Patriots har inte flest stjärnspelare i NFL. Däremot har de väldigt få svagheter, är bra coachade och har en imponerande bredd. Den hemodlade offensiva linjen och ett fulladdat secondary är särskilt noterbart. I anfallet är det de vanliga misstänkta som levererar. Tom Brady litar främst till Julian Edelman och James White i de viktiga matcherna. Även Gronkowski är ett pålitligt mål, trots att han inte springer ifrån så många längre.

——————————————————————-

Los Angeles Rams – ANFALL

QB - Jared Goff (✰✰✰✰)
Efter en tuff start under tränaren Jeff Fisher har Jared Goff fått fart på karriären med den nya staben. De senaste två åren har han varit lysande. Många har dock fortfarande svårt att släppa det där första året. Det är orättvist. Goff är en mycket bra quarterback. Men vi ska inte sticka under stol med att hans 2018 har varit två olika kapitel. Han var otroligt bra första halvan, men har spelat sämre sedan vecka tio då kompisen Cooper Kupp skadade sig. Goff gjorde däremot flera stora spel för att leda Rams till vinsten mot Saints.

RB - Todd Gurley (✰✰✰✰✰)
Todd Gurley försvann helt i matchen mot Saints. Men det är knappast en trend, han har varit en av de bästa offensiva spelarna i NFL den här säsongen. Veckan innan, mot Cowboys, snittade han över sju yards per försök. Han är snabb, fysisk och mångsidig. Todd Gurley är en nyckelspelare för Rams. De måste få igång honom mot ett bra springförsvar i Patriots.

WR - Brandin Cooks (✰✰✰✰)
Vanligtvis brukar spelare av Brandin Cooks kaliber inte studsa runt mellan olika lag. Han har en unik snabbhet samtidigt som att han är en bra route runner. Bra tränare har turats om att betala dyrt för hans tjänster. Cooks har gått från Saints till Patriots och nu slutligen Rams. Cooks har fångat passningar för minst ett tusen yards fyra säsonger i rad.

WR - Robert Woods (✰✰✰)
Ibland kallas spelare som inte riktigt lyckats säkra en plats någonstans för “journeymen”. Det är lite av ett tema för Rams. Robert Woods spelade hyfsat för Bills som ändå valde att låta honom gå vidare. Han är en mycket slipad och smart spelare som gör nästan allting bra utan att vara flashig. Trivs bäst när han får vara receiver nummer två eller tre i ordningen.

WR - Josh Reynolds (✰✰)
Josh Reynolds är en ung och fysiskt begåvad receiver som i första hand var en reserv innan skadan på Kupp. Sedan fick han betydligt mer speltid. Reynolds har gjort det bra, men är oerfaren. Kan vara ett bra vapen nere i målområdet med sin längd.

TE - Gerald Everett (✰✰)
Rams är inte ett lag som använder sina tight ends särskilt mycket i passningsspelet. Men Gerald Everett och Tyler Higbee har tillsammans samlat ihop nära 600 yards. Everett är den mer explosiva av de två men han föll i draften på grund av sina väldigt små händer. Tänka sig.

LT - Andrew Whitworth (✰✰✰✰)
Det är inte alla spelare som blir älskade i två olika NFL-städer. Men Andrew Whitworth är inte vem som helst. Den rutinerade och framgångsrika linjespelaren var oerhört uppskattad i Cincinnati och nu även så i Los Angeles. Det här är en av de spelare man verkligen unnar lite framgång i slutspelet. Har tappat lite atletisk förmåga med åldern, 37 år, men kraft, rutin och fläckfri teknik gör att han fortfarande är en mycket bra spelare.

LG - Rodger Saffold (✰✰✰✰✰)
Rodger Saffold är den anonyma mannen bakom Todd Gurley och CJ Andersons fina statistik. Stora Saffold kan mycket väl vara NFL:s bästa guard i springspelet. Tillsammans med Whit formar han en riktigt bra duo. Saffold äger också ett professionellt Call of Duty-lag.

C - John Sullivan (✰✰✰)
Efter en lång karriär i Minnesota Vikings hoppade Sullivan via Redskins till Rams. Han är en tuff, duktig tekniker som karvat ut en fin karriär trots att han kanske aldrig varit atletisk nog att spela professionell fotboll. Sullivan är okej, ingen game changer.

RG - Austin Blythe (✰✰✰)
Austin Blythe var ursprungligen center men fick hoppa in som guard efter en skada. Han spelade bra och fick behålla jobbet. Blythe är en smart spelare som har blivit bättre och bättre. Han har haft det tufft mot kvicka försvarare på insidan men är i grunden en stabil pjäs som har potential att bli riktigt bra framöver.

RT - Rob Havenstein (✰✰✰✰)
Havenstein är trots sina 156 kilo inte lika mycket av en kraft i springspelet som bjässarna på den vänstra sidan av linjen, men han är en mycket bra spelare. Havenstein glänser i första hand i passblockering och gör sällan bort sig i någon del av spelet.

Los Angeles Rams – FÖRSVAR

DE - Michael Brockers (✰✰✰)
Michael Brockers är precis den typ av rollspelare ett försvar behöver. Han kommer aldrig vara stjärnan i Rams men han är bra mot springförsvaret med sin långa armar, kan stressa quarterbacks med kraft och klarar av att spela flera olika positioner på linjen.

DE - Dante Fowler Jr (✰✰✰)
Fowler Jr draftades som tredje spelare 2015. Men han har absolut inte levt upp till den höga draftpositionen och Jaguars gav snabbt upp på honom. Fowler har dock spelat rätt bra för Rams där spelarna på insidan ger honom lite mer flexibilitet. Han är väldigt atletisk och har blivit starkare med åren.

DT - Aaron Donald (✰✰✰✰✰)
Det går att skriva många rader av hyllningar till Aaron Donald. Kanske är han den bästa spelaren i NFL just nu om man bortser från positionernas olika värde. Han är oerhört explosiv, stark som en björn och bra i alla delar av spelet. I år ledde han dessutom ligan i sacks från insidan. Möter du Rams börjar allting med Donald, annars kan han förstöra din plan själv.

DT - Ndamukong Suh (✰✰✰✰)
Suh har hunnit bli en veteran vid det här laget. För några år sedan var det han som solade sig i beröm men nu har han axlat en betydligt mindre glamourös roll som nose tackle. Precis som i Miami har han dock spelat väldigt bra i tysthet och det skulle vara ett misstag att glömma bort honom. Ndamukong Suh är och har varit en lysande spelare i många år.

LB - Cory Littleton (✰✰✰)
Littleton kom till Rams som en odraftad free agent 2016 och fick förtroendet att starta i år när Alec Ogletree lämnade för Giants. Han har gjort ett bra jobb och inte minst stått för ett par stora spel, däribland några sacks och tre interceptions. Även om den unga linebackern har imponerat har han en del kvar att lära och saknar imponerande atletiska färdigheter.

LB - Mark Barron (✰✰✰)
Mark Barron är ytterligare ett exempel på hur Rams har plockat upp en högt draftad spelare från ett annat lag och hittat en roll till honom. Barron draftades som safety av Tampa Bay. Den fysiska safetyn hade problem och det var inte förrän han landade i Rams och tränarna flyttade honom till linebacker han började leverera. Barron ger försvaret mycket flexibilitet.

OLB - Samson Ebukam (✰✰✰)
Unga Samson Ebukam har gjort några riktigt fina matcher sina första två år i NFL. Han har också gjort några betydligt sämre. Man vet inte alltid vad man kommer få. Den unga linebackern spelar med mycket energi och är väldigt atletisk men är inte en färdig produkt.

CB - Aqib Talib (✰✰✰✰)
Vad säger det om en väldigt bra cornerback som draftades i första rundan 2008 och redan är inne på sitt fjärde lag? Aqib Talib är kanske inte för alla, och har sannerligen varit stökig vid sidan av planen, men han är väldigt bra på sitt jobb. Rams försvar är av en annan kaliber när han spelar.

CB - Marcus Peters (✰✰)
Marcus Peters var en kaxig spelare med attitydproblem i college. Han var också förbannat bra. Det gjorde dock att han föll i draften men han levererade direkt för Kansas City med 19 interceptions sina tre första år. Helt makalöst bra. Men Peters har fallit långt sedan dess. Kanske är det självförtroendet som börjat svikta, även om det inte låter så i intervjuerna. Sanningen är att Peters varit en risk i år. Han gör alldeles för många misstag men har fortfarande förmågan att ställa till med stora spel.

S - John Johnson (✰✰✰✰)
Johnson har haft ett riktigt genombrott i år, även om vi sällan hör hans namn. I bara sitt andra år har strong safetyn varit en nyckelspelare nere i boxen mot springspelet och samtidigt lyckats hämta ned fyra interceptions. Den riktiga utvecklingen från tidigare år har skett just mot passen, där Johnson har spelat riktigt bra hela året. Kom ihåg det här namnet.

S - Lamarcus Joyner (✰✰✰)
Joyner var den unga stjärnan i Rams försvar men har haft ett betydligt tuffare år än kollegan Johnson. Kanske har han brottats med någon skada. Den nätta Joyner måste spela relativt felfria matcher då han aldrig riktigt varit en playmaker, men bara fem interceptions på lika många säsonger. Lamarcus Joyner är knappast en dålig spelare, men hur är formen?

Los Angeles Rams – SPECIAL TEAMS

K - Greg Zuerlein (✰✰✰✰)
Vad ska man säga Zuerleins match mot Saints? Man får inte smeknamnet “Greg The Leg” utan anledning. Zuerlein är en av ligans bästa kickers, särskilt på långa avstånd, och har blivit stabilare med åren.

P - Johnny Hekker (✰✰✰✰✰)
Rams älskar att skapa lite magi i special teams. Det hjälper att man har en punter, som förutom att han är bra på sitt ordinarie jobb, är byggd som en linebacker och kastar bollen som en quarterback. Hekker draftades 2012 och har blivit utnämnd till All Pro fyra gånger. Han spelade för övrigt quarterback i high school.

RETURNER - JoJo Natson (✰✰✰)
JoJo Natson är en kvick och ung liten receiver som även sköter returns åt Rams. Han har gjort ett hyfsat jobb och tillhör mittenskiktet av ligans returners.

Los Angeles Rams – VIKTIGA RESERVER

RB - C.J Anderson (✰✰✰)
Anderson landade i Los Angeles i december och började producera direkt. Många har blivit väldigt förtjusta i denna lätt runda running back som själv beskrev sig som “just a fat kid running”. Anderson är en pålitlig veteran som bidrar med tyngd i springspelet.

CB - Nickell Robey-Coleman (✰✰✰✰)
De flesta kommer kanske minnas Robey-Colemans säsong för det oflaggade spelet mot Saints. Men han är en lika viktig som bra slot cornerback för Rams försvar. Han kommer att ha ett mycket tufft uppdrag att följa Patriots små passmottagare i Super Bowl.

CB - Troy Hill (✰✰)
Hill är en spelare som kommer in på uppenbara pass-downs. Han är en duglig reserv men kan utnyttjas om Patriots väljer att tvinga in Rams i den typen av formationer och utnyttja den relativt svaga bredden i Los Angeles secondary.

Sammanfattning: Los Angeles har en mycket bra trupp, det är ett som är säkert. Till skillnad från Patriots har man kanske fler riktigt etablerade spelare, men samtidigt också några fler ”luckor”. Rams är starka på båda sina linjer där man ofta dominerar matcherna men saknar fysiska playmakers i mitten av planen på båda sidor av bollen. Sean McVay vill allra helst spela ur 11-personnel vilket innebär tre receivers på planen, men efter Cooper Kupps skada så har det inte varit lika självklart att Rams har bredden för det.

Ranking av alla spelare i Super Bowl LIII

Nyheter

To Top