Nyheter

Patricia, Toub på Chargers radar

Tränarkarusellen tog som vanligt fart efter grundsäsongen och nu börjar jobben att fyllas. San Diego Chargers är ett av lagen som söker sin nästa HC och har intervjuat flera kandidater redan.

Chargers är mitt uppe i jakten på nästa huvudtränare sen Mike McCoy fick foten efter ännu en misslyckad säsong. Det är ett attraktivt jobb att komma till. En etablerad quarterback i Philip Rivers och ett försvar fyllt av unga, spännande spelare. Än så länge har de intervjuat sju tänkbara efterträdare.

Två av dem är redan ute ur leken. Vance Joseph kommer att ta över i Denver och Sean McDermott blir ny HC i Buffalo. Både McDermott och Joseph har visat intresse för Mike McCoy som offensiv koordinator, ett jobb som passar honom bättre än huvudtränare.

Två av kandidaterna har Chargers inte längre tillgång att träffa. Dave Toub i Chiefs och Matt Patricia i Patriots måste åka ut ur slutspelet innan de kan komma på en andra intervju. Båda två har bara haft en intervju utöver Chargers. Toub träffade Broncos och Patricia träffade LA Rams. Det är möjligt att också Rams-jobbet är tillsatt innan Patricia hinner dit på en andra intervju, och oddsen för Chiefs att landa någon av de två förbättras.

De tre kvarvarande tränarna Chargers har träffat är Mike Smith, Teryl Austin och Anthony Lynn. Smiths erfarenhet från sina sju år som HC i Falcons är lockande för en organisation som förra gången chansade med den oerfarne McCoy. Austin har gjort ett bra jobb med försvaret i Detroit och det snackades om att han var på väg bort redan förra året. Lynn väckte liv i ett trött Bills-anfall i år och fick förvånansvärd produktion från en relativt svag enhet. Det öppnade ögonen runt om ligan och det har visats mycket intresse för honom.

Vi väntar oss att den här processen kommer ta något längre tid. Toub gjorde ryktesenligt ett bra intryck och Patricia har länge varit eftertraktad. Chargers lär inte vilja ta något förhastat beslut och stressat anställa någon, utan kommer troligen tålmodigt vänta så de känner sig säkra på sitt val.

Nyheter

To Top