Chargers

Chargers flyttar till LA

Enligt källor till ESPN är det i stort sätt klart att Chargers lämnar San Diego för att flytta till Los Angeles. Vi har inte hört någonting officiellt ännu men klubbens anställda förväntas bli informerade om det under torsdagen.

Efter en 55 år lång vistelse, där de spelat på samma gamla arena, kommer Chargers att lämna San Diego. Klubbens VD Dean Spanos har i 16 år försökt hitta en lösning för att bygga en ny arena i San Diego, men har inte kommit överens med staden om statligt finansieringshjälp. San Diego kom igår med ett sista desperat försök men deras förslag var långt ifrån färdigt eller ens genomförbart.

Chargers blir därmed det andra laget som flyttar till LA, efter att Rams lämnade S:t Louis förra året. De två kommer dela hemmaarena då Chargers hyr in sig i Rams 2.66 miljarder dyra skrytbygge som beräknas stå klart 2019. Tills dess måste de hitta en annan plats att spela på och det är fortfarande oklart var det blir.

Los Angeles gick 20 år utan att ha en klubb i staden och kommer nu alltså ha två lag. Marknaden är relativt känslig så det finns en del risker involverade. Det var smackfullt när Rams inledde säsongen och vann flera av sina tidiga matcher. Det var halvtomt när de avslutade säsongen med en rad förluster. Det finns en stor marknad och gott om fans, men de kräver vinster. Sen finns det funderingar kring hur mättad marknaden blir när två lag konkurrerar om samma fans.

Det är ett nytt kapitel i Chargers historia som inleds när säsongen 2017 kickar igång och vi får se hur väl det spelar ut sig för familjen Spanos som äger klubben.

Nyheter

To Top