Nyheter

Packers tog viktig skalp

Bears och Packers har smällt på varandra sedan 1921. I söndags var det dags igen. Båda lagen startade i ett oerhört tempo men Aaron Rodgers och offensiven var på spelhumör och fixade vinsten.

Det gäller att ha marginalerna på sin sida för att vinna de tuffa matcherna. Chicago Bears hade inte det i gårdagens match mot rivalen Green Bay Packers. Trots en flygande start, och ett väldigt effektivt springspel, lyckades Bears inte besegra sitt spöke.

Jay Cutler har förlorat tio av sina elva matcher mot Green Bay i sin karriär och viss skuld faller på hans axlar även den här gången. Försvaret kunde inte på något sätt stoppa Aaron Rodgers och hans offensiv men Cutlers interceptions satte dem i en svår sits.

Chicago flyttade bollen relativt enkelt på Packers, snittade hela 5.7 yards per springförsök, men en misslyckad onside kick, två turnovers och en bortkastad möjlighet i slutet av första halvlek gav Rodgers för mycket spelrum.

Green Bay kunde inte springa bollen den här helgen heller men i luften gjorde de lite som de ville. Rodgers avslutade dagen med fyra touchdowns och en nästan perfekt passer rating. Bears fick i stort sett inte någon press på Rodgers på hela matchen och det om något är att be om problem.

Både Randall Cobb och Jordy Nelson, receivers i Packers, fångade passningar för över 100 yards och två touchdowns vardera. I Chicago var det Martellus Bennett, tight end, och Matt Forte som stod för produktionen.

Packers duktiga och ofta underskattade cornerback Tramon Williams var en nyckelspelare för att vända matchen. Han tog sig in i bollbanan för att forcera Cutlers första interception som ledde till en touchdown av Clay Matthews. Det tvingade Bears att börja kasta bollen och så småningom överge markspelet som varit så framgångsrikt.

Green Bay behövde den här vinsten efter en trög start på säsongen. Det finns fortfarande frågetecken kring springförsvaret, lagets inside linebackers och den offensiva linjens förmåga att öppna hål åt Eddie Lacy. Men säsongen i NFL är ett maraton, inte en sprint, och i helgen tog Packers sina första riktiga löpsteg. En bortavinst inom divisionen är en fin skalp.


– I den här matchen passerade Aaron Rodgers 25,000 yards genom luften i sin karriär.

– Chicago sprang för över 100 yards i första kvarten och sammanlagt 235 yards. De hade snittat 64 yards per match de tre första veckorna.

Nyheter

To Top