Nyheter

Benjamin har höjt ribban för unga receivers

Carolina Panthers receiver Kelvin Benjamin står stadigt på jorden med sina 110 kilo. För tung för att spela receiver i NFL, tyckte vissa. Men rookien har imponerat än så länge.

Kelvin Benjamin lämnade college tidigt och vem kunde klandra honom. Han hade ett fantastiskt bra 2013 då han med sin storlek dominerade nere i målområdet. Men alla var inte överens om att han kunde ta sina talanger till NFL. Vissa såg en opolerad spelare som inte var värd en chansning. Men hittills verkar ”Avatar”, som han kallats, bevisa tvivlarna fel.

Tidigare har det alltid sagts att det tar tid för receivers att hitta sin roll i NFL. Bara de allra bästa, som Randy Moss, Anquan Boldin och A.J Green, har lyckats tidigt. Kanske har vi en till? På tre matcher har Kelvin Benjamin fångat 16 passningar för 253 yards och två touchdowns. Panthers quarterbacks har kastat mot honom hela 27 gånger. Många av mottagningarna har varit tuffa strider med försvarare hängandes på ryggen.

Mina anteckningar om Benjamin inför draften:

Oerhört stor för att vara receiver, spelar nästan som en tight end. En uppenbar mismatch för försvaret. Benjamin lyckas inte alltid skapa mycket avstånd till sin försvarare men behöver det inte alltid på grund av att han vet hur han ska använda sin kropp för att öppna upp mot sin quarterback. Benjamin är ingen vidare route runner i dagsläget men har kvicka fötter för sin storlek och en bra toppfart. Har tappat en del bollar på grund av dålig koncentration men gör samtidigt några otroliga mottagningar. Är en spelare som kan skapa de stora spelen för sin offensiv.

Panthers är och var i desperat behov av en receiver som kan ersätta, och till och med överträffa, Steve Smith. Cam Newton är en grym ung quarterback men han har en tendens att missa högt. Det funkade inte riktigt med korta Smith. Benjamin är 20 centimeter längre och vingspannet ska vi inte ens prata om.

Carolina har byggt sitt lag runt försvaret men de behöver kunna vara explosiva offensivt om de ska vinna mot ligans allra bästa lag. Förhoppningsvis har Benjamin gett dem en dimension de saknat. De har tight end Greg Olsen som gör ett jäkla jobb och nu gäller det bara att hitta den där spelaren som kan utnyttja de mindre ytorna mitt över planen. Kanske kan unga Philly Brown spela den rollen framöver.

Benjamin1


Benjamin3


Nyheter

To Top