Nyheter

Packers tog sig vidare efter rysare

Det blev en klassiker. Packers och Bears spelade om överlevnad på Soldier Field i Chicago. Bortalaget tog hem segern efter en fantastisk match som vi kommer att minnas länge.

Bataljen om norr. Snön föll lätt över Soldier Field i Chicago när Bears tog emot Green Bay Packers. Två klassiska lag skulle göra upp om divisionstiteln och en plats i årets slutspel.

Det blev en av säsongens bästa matcher där båda lagens största spelare fick visa upp sig. Den innehöll galna mottagningar, förvirrade situationer, långa returns, olidlig spänning och avgjordes inte förrän de sista sekunderna hade runnit av klockan.

Trots en fin return av Devin Hester var det Packers som stod för kvällens första bra serie. Aaron Rodgers var inte perfekt men Jordy Nelson gjorde några tuffa mottagningar.

Sedan hände något väldigt ovanligt. Aaron Rodgers kastade en interception nere vid målområdet. Det har han, sjukt nog, bara gjort några enstaka gånger i sin karriär. Chris Conte läste situationen, lämnade sin spelare och klev in mellan Brandon Boykin och bollen.

Chicago utnyttjade läget och gjorde en touchdown efter en lång serie. Det stora spelet gick till Brandon Marshall längs med sidlinjen. Matt Forte fångade Cutlers passning för en touchdown. På nästa serie kom Green Bay ut och hotade igen. Men en dåligt placerad boll från Rodgers, via Nelsons händer, innebar ännu en interception.

Trots att mycket gick Bears väg hade offensiven svårt att komma igång. Packers kunde så småningom närma sig med ett field goal. Lite senare satte en dålig punt från hemmalagets Adam Podlesh motståndaren Green Bay i ny position att göra poäng. Då hände något galet.

Julius Peppers i Bears slog bollen ur handen på Rodgers men alla slutade spela i tron om att det var en misslyckad passning. Tillslut plockade receivern Boykin upp den och joggade in för en touchdown. Publiken var chockad och resultatet 10-7 till Packers. De hann även med att springa in tre poäng till före halvtidsvilan.

I andra halvlek vaknade anfallen till liv. Stora spel i passningspelet och dominans på marken av Matt Forte gjorde att Bears tog ledningen och satte sig i förarsätet. Men Green Bay flyttade bollen bra. Eddie Lacy var dock inte den faktor som många hade trott. Men receivern Jordy Nelson bar bördan och var bäst på planen för Packers.

Efter att Mike McCarthy valt att sparka extrapoängen istället för att försöka ta två poäng med elva minuter kvar låg Packers under med 27-28.

Försvaret stoppade dock Bears och gav tillbaka bollen till sin offensiv. Men Chicago vek inte ned sig lätt och det krävdes tre konverteringar på fjärde down innan Packers lyckades göra poäng.

Det kokade ned till en 4:e och 10 yards som skulle avgöra hela säsongen. Med is i ådrorna flydde Rodgers fickan, efter en viktig blockering av John Kuhn, och hittade Randall Cobb med ett långt kast för en touchdown. Chicago hade satsat allt på pressen och tryckt upp försvararna till linjen för en första down. Men Rodgers straffade dem.

Bears lyckades inte vända på de dryga 38 sekunder som återstod.

Båda de här lagen har sina svagheter. Bears har sargats av skador på sitt försvar och det är inte helt förvånande att de missar slutspelet. Men fansen kan se fram mot en ljus framtid med alla galna offensiva vapen de har samlat på sig i Chicago.

I slutändan är det ändå Green Bay Packers som har störst chans att göra skada i slutspelet. Med Rodgers tillbaka är de inte alls ofarliga. Senast Packers vann Super Bowl tog de sig knappt till slutspel, om ni minns.


Nyheter

To Top