Nyheter

Operation väntar för Derek Carr

Raiders fick se sin säsong gå upp i rök igår när Derek Carr kördes av planen med ett brutet vadben. Oakland Coliseum och Raiders omklädningsrum efter matchen tyngdes av en tystnad som bekräftade hur allvarlig skadan är för deras slutspelsdrömmar.

Donald Penn har inte gett upp en enda sack på hela året, men när han igår tillät sin första så slutade det på värsta tänkbara sätt. Han såg ur Derek Carr slets ner av DE Trent Cole och sedan låg kvar på marken och skrek ut sin smärta. När HC Jack Del Rio kom ut på planen höll Carr om sin fotled och sa till honom direkt ”Jag tror det är brutet”.

Röntgen strax därefter visade att Carr mycket riktigt hade brutit sitt vadben. Operation väntas idag, söndag, och sen börjar rehabiliteringen. Dessa skador kräver vanligtvis sex-sju veckor, ofta mer och upp till ett år beroende på hur allvarlig skadan är. Samtidigt kom t.ex. Charles Woodson tillbaka från samma skada efter 12 dagar 2002 och hjälpte Raiders till deras senaste Super Bowl. Hoppet är det sista som lämnar en.

Skadan påverkade hela AFC och har stora konsekvenser på hela slutspelsbilden. Det nu inte är lika skrämmande att åka till Oakland i januari och New England Patriots odds att ta sig till Super Bowl blev med ens ännu bättre.

Tack vare att Oakland vann matchen har de möjlighet att få en vilovecka i slutspelet, om allt faller på plats. De behöver att Denver Broncos vinner i natt mot Kansas City Chiefs eller att de själva vinner säsongsavslutningen mot Broncos nästa vecka. En extra veckas förberedelse vore en gåva för att antingen vänta på Carrs återvändo eller för att förbereda reserven Matt McGloin.

Också Tennessee Titans QB Marcus Mariota bröt vadbenet när de förlorade mot Jacksonville Jaguars och därmed uteslöts ur slutspelet. Vi fick en hemsk påminnelse om tunn tråd en säsong kan hänga på.

Nyheter

To Top