Lagartiklar

Vad hände i julaftonsmatcherna?

Varje vecka gör vi en uppdatering av det viktigaste som hände under lördagens matcher. Håll dig ajour med oss!

Två brutna vadben, en spräckt nolla och en massa slutspelsdramatik. Julafton bjöd på underhållande fotboll som konkurrerade med familjer, vänner och traditioner. Om du fastnade i brädspelsdjungeln eller somnade efter snapsen kan du lätt uppdatera dig genom oss på NFL Supporter. Här är det du behöver veta från gårdagen!

Titans hemska julafton
När slutsignalen ljöd i Jacksonville igår hade gästande Titans inte bara förlorat matchen. De förlorade också sina chanser till slutspel och de förlorade sin QB Marcus Mariota till skada. I tredje kvarten drogs han ner till marken och bröt i samma stund sitt vadben. Ett hemskt avslut på säsongen för Mariota, som varit en av de bästa på sin position de senaste veckorna.

Raiders säsong över?
Derek Carr skadade sig i Raiders vinst över Colts. Efter att de dominerat i hela matchen tog glädjen en tung vändning när Carr vred sig i smärta efter en sack. Det visade sig vara ett brutet vadben, precis som Mariota, och Raiders drömmar om Super Bowl krossades. Denna typ av skador kräver nästan alltid minst sex-sju veckors återhämtning och Raiders slutspel börjar om två eller tre veckor.

Ajayi räddar sitt Dolphins
Dolphins RB Jay Ajayi har haft ett par enorma matcher under året. Med säsongen på spel sprang han igår för 206 yards mot Buffalo Bills i en match som gick till övertid. Dolphins höll på att förlora men Ajayi höll dem kvar i matchen. De har nu vunnit två viktiga matcher med sin ersättare Matt Moore som quarterback och allt tyder på att de tar sig vidare till slutspelet. Nya tränaren Adam Gase har gjort ett fenomenalt jobb med sitt lag.

Browns spräckte nollan
Cleveland Browns lyckades med ett julmirakel när de vann säsongens första match och avstyrde katastrofen att gå vinstlösa hela året. San Diego Chargers missade ett field goal samtidigt som klockan tog slut och ett efterlängtat segervrål ekade i arenan. HC Hue Jackson var märkbart rörd när han pratade med media efter matchen och LT Joe Thomas kallade matchen för ”vår Super Bowl”.

Årets bästa julklapp
Med Browns vinst hamnade 49ers plötsligt högst upp i vårens draft. Allt de behövde göra var att förlora de sista två matcherna. Men efter en mirakulös avslutning vände de mot LA Rams. De gick för två poäng efter en touchdown med bara 30 sekunder kvar och hade sen en interception på Rams avslutande serie. De vann därmed med 22-21 och gav tillbaka förstavalet Browns. Det var nog årets julklapp ändå.

Storspel av storlag
Atlanta Falcons och New England Patriots spände musklerna inför slutspelet genom att utklassa respektive motstånd. Falcons gör vad de kan för att säkra en bye week i slutspelet och har vunnit en match mer än Packers, Lions och Seahawks. Patriots behöver vinna nästa vecka eller att Raiders förlorar för att garanteras hemmaplan i hela slutspelet och allt tyder på att det blir så.

Packers och Rodgers är glödheta
Även Green Bay Packers visade toppform igår. Det började tungrott i år men de senaste veckorna har Packers visat att de är ett lag att frukta. En Aaron Rodgers på spelhumör är livsfarlig oavsett hur bra försvar han möter. Igår dissekerade han Vikings vanligtvis imponerande försvar när han kastade för 347 yards och fem touchdowns, vilket gav en passer rating på 136,6. Passa er NFC, Packers är inte att leka med.

Texans till slutspel
Eftersom Texans vann mot Bengals, medan deras två konkurrenter Titans och Colts förlorade sina matcher, är de nu klara för slutspel. De har på något sätt lyckats vinna AFC South och ramla in i slutspelet trots att de inte spelar den bästa fotbollen i år. Grattis till Texans, men deras vistelse i slutspelet lär bli kortvarig.

Nyheter

To Top