Draften

Om jag var general manager – Pittsburgh Steelers

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL börjar formas. Bara någon enstaka veteran här eller där ska in, i övrigt är det i draften lagen ser till att få till lagbygget. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Pittsburgh Steelers, bort med Kevin Colbert och in med mig.

Pittsburgh befinner sig i ett bra läge, men det finns ändå en del luckor att ta hänsyn till om vi ser över tid. När jag tittar på truppen är det framförallt tre saker som jag vill få in. En inside linebacker var ett behov redan innan Ryan Shaziers skada, nu är det ett måste. Le´Veon Bell verkar inte vara den långsiktiga lösningen i Pittsburgh, han är för dyr, och jag vill ha in en arvtagare. Även på receiversidan bör ett namn till komma in då Martavis Bryants framtid är osäker. Utöver det har Steelers möjlighet att fylla utifrån hur deras draftboard faller, det är så ett lag ser till att skapa ett djup över tid.

Om jag var Kevin Colbert så skulle Pittsburgh Steelers draft 2018 se ut som följer.

 

Runda 1

#28 – Rashaan Evans, ILB, Alabama.

Senast Pittsburgh draftade en spelare från Alabama var 1998, nu är det dags igen. Rashaan Evans är den dynamiske linebackern som ger försvaret en möjlighet att vara svårlästa. Dessutom har han ledaregenskaper som behövs för att täcka upp i Ryan Shaziers frånvaro. 

Alternativ: Derrius Guice, RB, LSU.

 

Runda 2

#60 – Kerryon Johnson, RB, Auburn.

Ska nu Le´Veon Bell ersättas på sikt så är det väl passande att plocka in en spelare som påminner en hel del om just Bell. Johnsons kombination av tålamod, explosivitet och blick, gör att han har egenskaperna för att vara väldigt produktiv. En spännande spelare som mycket väl kan vara 2018 års Kareem Hunt, eller snarare 2019 då Pittsburgh kör slut på Bell först. 

Alternativ: DJ Chark, WR, LSU.

Auburns Kerryon Johnson är svårstoppad. (Photo by Michael Chang/Getty Images)

 

Runda 3

#92 – Dante Pettis, WR, Washington

Ett mångsidigt vapen som kan bidra både som receiver och returnerare. Är lite större än Antonio Brown och JuJu Smith-Schuster, och skulle komplettera den duon bra.

Alternativ: Orlando Brown, OT, Oklahoma

 

Runda 5

#148 (Från 49ers) – J.C Jackson, CB, Maryland

En fysisk bollhök som haft en strulig väg hit och därför kan falla till senare rundor. Men han har attityd och produktion för att bli en nyttig spelare och kan vara värd ett val dag tre. 

#165 – Ade Aruna, DL, Tulane

Ett fysiskt och tufft råämne med spännande potential till den defensiva linjen. Har en explosivitet och aggressivitet som ser intressant ut.

 

Runda 7

#220 (Från Giants) – Troy Apke, S, Penn State

Vindsnabb safety som främst ger special teams fart. Stod för en imponerande insats under combinen och en work out-hero är alltid bra att få in sent i draften.

#246 – Jovann Letuli, OL, Akron

En stark och fysisk OL som har en del potential. Stark i springspelet och kan vara med och tampas om en plats i truppen. 

Nyheter

To Top