Nyheter

Nu skiljs agnarna från vetet

Vi närmar oss halvtid i en jämn och något rörig säsong. I vissa fall känns det som att vi lärt känna lagen och i andra fall har skador på stjärnspelare helt förändrat spelbrädet. Dags för vecka åtta!

Bara i två av åtta divisioner har det ledande laget mer än en match marginal ned till närmaste konkurrent när vi närmar oss den tid på året då det är dags att lägga i en extra växel och sticka ifrån. Vi har gjort några nedslag inför vecka åtta.

Vilar sig i form
Sex lag har vilovecka. Dessa är Cardinals, Packers, Jaguars, Rams, Giants, Titans.

Sista matchen i London
Matcherna drar igång tidigt på söndag då det hopplösa Cleveland Browns ska försöka sno en vinst från de nya favoriterna i NFC North, Minnesota Vikings. Båda försvaren har spelat bra i år men den stora skillnaden är att Vikings anfall även levererat på en hög nivå i perioder. De är med rätta stora favoriter. Kanske hittar Browns en tidzon i vilken de kan vinna?

”Do your job”-söndag
Det är jämnt och många lag står vid ett vägskäl. Det finns inte några enkla matcher i NFL men flera potentiella utmanare står inför en fajt som de “borde” vinna den här helgen. Falcons möter Jets på bortaplan. Atlanta har flyttat bollen hyfsat men måste förvandla yards till poäng mot ett oväntat svårslaget Jets. Eagles leder ligan med sex vinster och får besök av ett 49ers som inte vunnit en enda match hittills. Steelers åker till Detroit för att ta sig an ett Lions som förlorat två raka samtidigt som Saints välkomnar ett hett men lättläst Bears till Superdome.

Disappointment Bowl
NFC South har som en kvartett tveklöst varit en av årets stora besvikelser. Det är egentligen bara Saints som spelat hyfsat. Den här veckan möts Panthers och Buccaneers i Tampa Bay och det börjar bli dags att rada upp lite vinster för att hänga med. Om Bucs förlorar derbyt på hemmaplan och faller till 2-5 är slutspelet långt borta för ett av ligans mest hajpade lag. Bucs ser hyfsade ut på papperet även om bristen på pass rushers skadar dem. Panthers har i perioder spelat riktigt bra i år och borde vara med och utmana. Men minus nio turnovers är näst sämst i NFL och har sänkt dem. Jämför med Bills som är plus åtta så är skillnaden 17 turnovers på sju matcher, och båda har fyra vinster. Carolina är en sleeper som mycket väl kan vända skeppet.

Snark
Jag är ledsen, men Colts hos Bengals känns lagom inspirerande. Cincinnatis anfall har för övrigt sovit hela säsongen. Kanske kan Indianapolis försvar vara botemedlet.

“Titta inte bort. Vi är heta!”
Både Chargers och Patriots har vunnit tre raka och nu möts de i Foxborough. L.A har kunnat luta sig på sitt försvar och ligans bästa pass rusher-duo med Bosa och Ingram. Precis när New England fått igång försvaret och hittat lite balans till sitt stekheta anfall förlorade de linebackern Dont’a Hightower för resten av året. Jobbigt för Patriots, som redan har en kass pass rush, att tappa sin bästa blitzer. Det är dock en tuff matchup för Chargers då vi litar på att Brady kommer försöka få ut bollen fort. Det kan bli en stor match för New Englands passfångande running backs.

Dr Jekyll mot Mr Hyde
Strunta i den forcerade rubriken. Poängen är att de här lagen är varandras motsatser. Bills är hyfsat konsekventa och det är ungefär samma lag vi ser varje vecka. För Raiders är det natt och dag, en riktig berg- och dalbana. Förklaringen är att Bills har ett fungerande springspel att luta sig mot, det har defintitvt inte Oakland haft. Dock kom Carr och passningsspelet igång förra veckan. Raiders har inte mycket marginal efter ett par platta insatser i början av säsongen och Buffalo kommer troligtvis hamna i en tajt strid om wild card-platser och man vill knappast ge bort matcher till andra utmanare i AFC.

Watson till “the Clink”
I söndagens första 21-match ska Deshaun Watson och Texans explosiva anfall, med 30+ poäng i fyra raka matcher, besöka CenturyLink Field för en tuff bortafajt. Seahawks försvar har blivit bättre för varje vecka och bortsett från Titans har inget lag gjort över 20 poäng på dem i år. Anfallet i Seattle brottas fortfarande med stora problem på sin offensiva linje och har inte vaknat till liv förrän sent i matcherna. Även om Russell Wilson trollar bäst som bara han kan är blockeringen en svaghet Houston måste utnyttja om de vill lämna staden med en vinst.

Boys vs Skins
Derby i NFC East är alltid lite kittlande. Washington föll mot Eagles efter en hedervärd insats och har inte råd att hamna för långt bakom rivalerna i divisionen. Dallas verkar ha kommit igång efter en lite seg start på säsongen och får anses vara favoriter i en match som nog kan bli rätt underhållande.

Två lag på väg åt fel håll
Kansas City såg ut som det enda pålitliga laget i NFL. Nu har de torskat två raka och möter divisionsmotståndaren Broncos, som även de har förlorat sina senaste två. Även om Raiders och Chargers, som haft en seg start, tackar för tålamodet är det dags att trycka på pedalen innan säsongen rinner iväg. Broncos anfall har sett vilset ut den senaste tiden och vi undrar om de har kapacitet att hitta tillbaka? Chiefs har mött tufft motstånd och förlusten mot Raiders sved, då passförsvaret blev överkört. På hemmaplan ska det dock mycket till för att ett stabilt Chiefs ska låta Denver ställa till det.

Hela spelschemat.

Nyheter

To Top