Analyser

Redaktionen tycker till – ” mest slipade yxan i vedboden”

Redaktionen har tyckt till. Hur högt flyger egentligen Eagles just nu? Har Martavis Bryant imponerat på dem? Vad anser man om situationen med Ezekiel Elliott? 


Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel CroonaBills sista två minuter. 10 poäng på hemmaplan för att vinna matchen kommer jag leva på länge.

Richard Olsson: Att ligan är så fruktansvärt jämn ändå. Lag som öppnade starkt har svajat lite och en del lag som såg skakiga ut inledningsvis har skärpt till sig. Sen har vi såklart några nollade lag som aldrig verkar kunna vinna något.

Magnus Ornhammar: Det var lite mer väntade resultat, lag som gjorde vad som förväntades av dem utifrån deras kapacitet och hur bra de ”borde” vara. Ligan kanske blev lite mer förutsägbar igen, men om det stämmer fullt ut återstår att fastslå efter vecka 8.

Per Fogelin: Svårt att inte imponeras av Carson Wentz, killen imponerar stort just nu och lyckades bl.a. hiva iväg det längsta TD-passet på två år.

Magnus Adolfsson: Tycker det var lite lustigt att Browns fortsatte rotera sina QBs, nu fick Kessler komma in. Att Joe Thomas snap-streak tog slut var sorgligt. 

”Ta´t lugnt nu, ni  behöver inte buga för mig bara för att Fogelin säger att han är imponerad av mig.”(Photo by Al Bello/Getty Images)

 

Är Philadelphia Eagles ligans bästa lag just nu?

Daniel Croona: Nej, det är dom inte. Inget lag står riktigt ut från mängden som det bästa laget. Men Eagles har allt som behövs för att kunna gå långt i år. Alla lagdelar funkar bra. När man har Ronald Darby och Sidney Jones tillbaka i laget om ett par veckor så kommer ett redan starkt försvar bli ännu bättre. Jag tycker att Chiefs och Patriots konkurrerar med Eagles om att vara ligans bästa lag just nu.

Richard Olsson: Tuff fråga, just nu spelar de onekligen på den nivån. Samtidigt är det inget lag jag ser som favorit till Super Bowl, tror det bottnar i att jag känner att de överpresterar lite just nu.

Magnus Ornhammar: Tabellen ljuger inte heter det, men den kan ändå förvilla lite trots att de gröna är enda lag med sex segrar. Håller några lag som starkare, bland annat Steelers, Patriots och förmodligen även Chiefs. Det beror mest på att vi inte vet hur Eagles hanterar två tunga skador senast där Jason Peters är den största förlusten, allra främst för Wentz skydd i fickan. Dessutom har de fortfarande inget pålitligt springspel eller secondary.

Per Fogelin: Ja kanske, de är med i toppen och känns väl som det bästa laget i NFC just nu. Det känns framför allt relativt stabila i en liga som blandar och ger så det står härliga till denna säsong. Även om det åkte på några skador senast har de lyckats hålla sig relativt friska på de viktiga positionerna.

Magnus Adolfsson: Är absolut med i toppen. Är kanske det roligaste laget att se på just nu, såväl anfall, försvar och special teams bjuder på mycket kul .

We are number 1. I alla fall just nu. Kanske.”(Photo by Mitchell Leff/Getty Images)

 

Vad tycker du om hela Ezekiel Elliott soppan?

Daniel Croona: Att det är väldigt märkligt hur rättsväsendet syltas in gång på gång för saker som har att göra med ligans interna regler och överenskommelser. Domstolarna borde användas till viktigare saker, som att avgöra om Elliott gjort något brottsligt eller inte.

Richard Olsson: Tröttsamt, men väntat. Överklaga, skjut på bestraffning, överklaga, skjut, överklaga. Till slut landar det väl i något, cirkusen dit är bara tröttsam.

Magnus Ornhammar: Det vore skönt om den får sitt avgörande snart, men det lutar åt att det drar ut på tiden.

Per Fogelin: Jag är allergisk mot att man skall ta allt till domstol. Inte fasen var det någon på skolgården som som ifrågasatte slutresultatet och hotade med att ta ärendet till en domstol. (Gärna en som sägs vara ”pro” förlorande snorungar dessutom). Vi kan tycka vad vi vill om NFL och Goodell, men ligans beslut måste få vara slutgiltigt. Självfallet skall det finnas en process för överklagan, men nuvarande (och fjolårets) cirkus är bara löjlig.

Magnus Adolfsson: Ovissheten är jobbig sägs det. Kan inte tänka mig att dessa långdragna processer är bra för någon. Borde finnas en ”last chance” att överklaga, eller döma ut avstängningar i liknande ärenden, och att det ska vara gjort innan säsongen drar igång.

Ska den på eller av? Ingen som verkar veta.  (Photo by Tom Pennington/Getty Images)

 

Vad tycker du om Martavis Bryants beteende och har han gjort sitt i Pittsburgh Steelers?

Daniel Croona: Han hade nog gjort sitt redan i och med sin förra avstängning. Sätter han hanterar det på skadar bara honom själv. Många lag stryker nog honom helt från sina listor över framtida free agents nu.

Richard Olsson: Tror ingen annan vill ha honom för det pris Steelers önskar, så tror han är kvar åtminstone året ut. Har såklart noll respekt för hans beteende. Jag förstår missnöjet men med sin avstängning och annat strunt han ägnat sig åt är han ensamt ansvarig för sin situation.

Magnus Ornhammar: Det är inget vidare för hans chanser till kontraktsförlängning eller att hitta en ny klubb. Lagen ser ganska mycket till en spelares karaktär även utanför planen, se bara hur försiktiga de är under draften, och man ska vara bra skicklig och unik för att de ska ha överseende med att man dessutom är jobbig att ha i omklädningsrummet. Bryant är mycket, men unik – det är han inte. Som det ser ut just nu är han snart borta från Steelers om något lag vågar trejda honom, eller så låter de honom sitta i frysen tills vidare.

Per Fogelin: Ja, killen vill ju inte vara kvar o gör egentligen ingen lycklig. Något har ju varit fel från dag ett i den killens karriär. Lite miljöombyte skulle kanske göra susen.

Magnus Adolfsson: Han känns inte som den mest slipade yxan i vedboden. Jag tror han blir kvar säsongen ut, sedan får vi läsa om en mognare och ansvarsfullare Martavis i hopp om att något annat lag ska ta in huvudvärken i sin byggnad.

Tack, Tack, jag hittar ut själv” (Photo by Tasos Katopodis/Getty Images)

 

Vad ser du denna vecka?

Daniel Croona: Bills mot Raiders såklart. Mitt lag spelar en av omgångens mest intressanta matcher. Ska bli kul att se vad Texans kan göra mot ett riktigt starkt Seahawks-försvar också.

Richard Olsson: Chargers kommer med två raka vinster mot divisionsrivaler och tar sig an en av jättarna i AFC, nämligen Patriots. Kommer Chargers fortsätta övertyga eller tar maskinen Patriots ner dem på jorden igen?

Magnus Ornhammar: Seahawks mot Texans. Kan Watson hålla i den fina formen efter en spelledig vecka eller blir det för tufft att åka till Seattle och spela mot ett tufft försvar på en ogästvänlig arena? Redskins mot Cowboys också intressant, är Dallas tillbaka på allvar efter styrkedemonstrationen mot 49ers? Det kan bli en hård kamp i Washington mot ett hemmalag som kan ha sina ljusa stunder. Båda lagen ligger på 3-3 och måste ligga i för att haka på Eagles i divisionstoppen.

Per Fogelin: ”Återstoden av dagen”? Är barnfritt så jag misstänker att NFL inte står på min bättre hälfts agenda. Lär kanske slå på redzone framåt 22.30 för att komma ikapp.

Magnus Adolfsson: Ravens har ju redan spelat.. Tycker torsdagsmatcher för favoritlaget känns som en byeweek på söndagen. Saints – Chicago blir intressant tycker jag. Sen tror jag att Browns kan bjuda upp fint mot Vikings i London.

Den där Watson ska tydligen vara rätt bra, vi får passa oss” (Photo by Otto Greule Jr/Getty Images)

Nyheter

To Top