Nyheter

Nu är det slutbytt i NFL

Under tisdagskvällen var den så kallade tradedeadline, tidpunkten som visar när lagen inte längre får byta grejer med varandra. Nästa tillfälle för byten är i mars, när den nya säsongen officiellt startar. Det blev en relativt händelserik dag med ett par stora byten.

Seattle Seahawks adresserade sitt största problemområde genom att byta till sig Houston Texans left tackle Duane Brown. 32-årige Brown missade säsongens sju första matcher, då han varit på en så kallad hold out med orsak att han varit missnöjd med sitt avtal, och gjorde sin debut mot just Seahawks i söndags. Priset som Seattle betalade inkluderade till en början CB Jeremy Lane, men då Lane inte klarade läkarundersökningen fick Texans istället två draftval, Seahawks 3:e 2018 och 2:a 2019.

Jimmy Garoppolo blir San Fransisco 49ers nye quarterback. Efter att ha varit ett jagat villebråd senaste två åren kunde inte New England Patriots längre stå emot. Det andraval i 2018 års draft som 49ers betalade är ett bra pris sett till att Garoppolo kunde lämna som en free agent efter denna säsong. Tidigare har han ryktats till andra klubbar och för högre pris, men det känns som en deal som bägge parter kan vara nöjda med. 49ers lägger därmed första brickan i 2018 års QB-cirkus och förutsatt att man bedömer att Jimmy är lagets framtid och ser till att skriva ett nytt kontrakt alternativt sätter en franschise tag på honom är laget ute ur racet om de övriga. Nu får de andra QB-jagande lagen istället satsa på andra kort.

Philladelphia Eagles har gått som tåget hittills och för att se till att hålla ångan uppe så adderade laget Miami Dolphins running back Jay ”JayTrain” Ajayi. Fjolårets succéman har i år haft det svårare i ett begränsat anfall och det känns som en deal där både Ajayi och Eagles är vinnare. Dolphins fick ett val i 4:e rundan i 2018s draft, vilket är ett val som kan användas för att hitta nya byggstenar till det svaga anfallet.

Precis när fönstret skulle till att stänga drog Buffalo Bills hem en stor fisk i Carolina Panthers väldige wide receiver Kelvin Benjamin. Bills har varit en av säsongens allra angenämaste överraskningar och förstärkningen av en receiver med Benjamins klass indikerar att laget planerar att fortsätta utmana. Carolina Panthers får val i 3:e och 7:e rundan för Benjamin, men känslan är att det är lite i underkant med tanke på vad som tappas. Mångas reaktion när bytet annonserades var att känna förundran över vad orsaken till bytet var, men Bills GM Brandon Beane har spenderat tid med Benjamin i Carolina och vet med största sannolikhet precis vad han ”köpt”. För Panthers del sägs det handla om att anfallet vill börja bygga mer på snabbhet än på storlek och kraft, då passar tydligen inte den 195 cm långe och 110 kilo tunge Benjamin in.

Avslutningsvis måste vi också nämna affären som inte blev av. Cleveland Browns och Cincinnati Bengals hade en deal klar för att skicka Bengals back up QB A.J McCarron till Cleveland. Problemet var att dokumenten som kom in till NFLs högkvarter inte var påskrivet av bägge parter och affären han inte registreras i tid. Elaka tungor har pratat om att Browns firade så vilt över att ha fått in en QB så att man glömde bort att skicka in saker på rätt sätt. Andra hävdar att affären var en bluff från början och att syftet var att ta fokus från att Browns inte lyckades landa Jimmy Garoppolo. Oavsett orsak, A.J McCarron tränar i dag med Bengals och har en vetskap om att arbetsgivaren tänkt skicka honom till Cleveland, platsen dit unga quarterbacks åker för att dö.

 

 

 

Nyheter

To Top