Nyheter

NFL kommer till Europa

Nu är det dags igen. NFL kommer till Europa när St. Louis Rams tar emot New England Patriots på Wembley i London. Biljetterna är slutsålda och NFL Supporter kommer att vara på plats!

Det har blivit dags för NFL-cirkusen att inta London. Det blir ”tailgate” på parkeringen utanför Wembley, 80,000 galna européer och förhoppningsvis en spännande match i höstrusket.

Sedan 2007 har NFL spelat en av årets matcher på Wembley i London. I år möts St. Louis Rams och New England Patriots på brittisk mark. Båda lagen har en naturlig anknytning till Europa. Stan Kroenke, som äger Rams, är också majoritetsägare i Arsenal. Hans motsvarighet i Patriots, Robert Kraft, har ett stort intresse gör europeisk fotboll och har varit när att investera i bland annat Liverpool. Båda lagen har varit över och spelat förut.

Det blev för några veckor klart att det kommer att spelas två matcher i London 2013. Först ska Minnesota Vikings möta Pittsburgh Steelers i september innan Jacksonville Jaguars möter San Francisco 49ers i oktober.

Förhoppningsvis hinner vi fota lite och skriva om upplevelsen när vi är tillbaka!

Den här matchen sänds också på TV10.

Matchen

New England Patriots hos St. Louis RamsSöndag den 28 oktober (19.00)

På förhand ser det här kanske inte är den hetaste matchen den här veckan. Men Patriots har visat sig vara lite skakiga i år. Man har haft problem mot flera på förhand enkla motståndare och tappat flera ledningar. Rams å andra sidan har spelat med en helt annan attityd under nua huvudtränaren Jeff Fischer och har spelat jämnt i de flesta av sina matcher. Man har till exempel besegrat både Seahawks och Cardinals – som båda har vunnit över Patriots i år.

Det har snackats mycket om att Patriots har problem att stänga matcherna. Med tanke på vad som hände mot Jets så får man hålla med om det. För Jets är inte ett bra fotbollslag. Hade tippat på utklassning men det krävde övertid, och knappt där vann man. Ärligt talat så hade New England en hel del tur i den här matchen för frågan är om inte Jets var det bättre laget. Patriots har dock fortfarande ett explosivt anfall och Tom Brady. Dock har man haft svårare att göra poäng i andra halvlek. Vissa hävdar att det har att göra med det höga tempot som man spelar i. Att spelarna blir trötta. Hur som helst så gör man fortfarande mest poäng i NFL. Det är försvaret som ställer till det. Särskilt i passningsspelet där man är bland de sämsta i ligan. Man tillåter framförallt för många stora spel och har tappat flera ledningar. Om man ska vara positv så kan man ju konstatera att försvaret fortsatt producerar en jäkla massa turnovers. Rookien Chandler Jones, med fem sacks och tre forcerade fumbles, har varit ett nyttigt tillskott till Patriots försvar.

Rams gjorde en bra match mot Packers i helgen. Aaron Rodgers gjorde sin andra match i rad med över 130 i quarterback rating. Men St. Louis lyckades på något sätt hålla matchen inom räckhåll och förlorade tillslut med tio poäng. Men snacka om att man har en brutal period i schemat. Först Packers, nu Patriots och sedan 49ers. Som vi har sagt. Rams spelar tufft och med mycket hjärta under nya tränaren Jeff Fischer. Man har fortfarande stora problem med sin offensiva linje och lagets receivers är inte några stjärnor. Sam Bradford spelar okej, men inte mycket mer. Försvaret har däremot tagit ett rejält steg i rätt riktning. Man har två tuffa cornerbacks som är bra på att sätta händerna på motståndarna och spela en mot en i Cortland Finnegan och rookien Janoris Jenkins. Det gör att man kan sätta lite extra press på motståndarnas quarterback. Robert Quinn, defensive end, har i sitt andra år verkligen börjat att hitta rätt. Med Chris Long på andra sidan och två duktiga linebackers i James Laurinaitis och Jo-Lonn Dunbar så har man en bra grupp.

Slutresultat

Patriots-Rams: 27-23

Håll ett öga på

Givens och Gibson. Vilka, säger du? Det är receivers i Rams som båda har fångat flera långa passningar hittills i år. Chris Givens snittar 27 yards per mottagning! Patriots har ju haft en del problem med de stora spelen och man får gissa att de väljer att dubbla Danny Amendola.

Wes Welker. Han leder NFL i yards trots att han inte har startat alla matcher. Är i stort sett omöjlig att markera och det lär inte var någon skillnad i den här matchen. Ett bra alternativ när Rams pass rush knackar på dörren.

Daryl Richardson. Rams Steven Jackson, running back, är en legend inom organisationen, och i hela NFL, men han har brottats med lite skador i år. Då har Richardson fått bära lasset. Han har gjort det mycket bra och snittar över fem yards per försök hittills. Explosiv spelare.


Vad tycker DU om expansionen till Europa?

Nyheter

To Top