Nyheter

NFL gör om Pro Bowl

Lagen till årets Pro Bowl kommer att draftas av legenderna Deion Sanders och Jerry Rice. Dessutom gör ligan flera regeländringar för att göra matchen mer underhållande.

Ligan hade varnat oss. De var inte nöjda med kvaliteten på de senaste årens Pro Bowls och det var inte oväntat att de agerade. Frågan är om förändringarna kan rädda jippot. För det är ju faktiskt så att grundproblemet kvarstår, vilket är att spelarna inte vill riskera skador och att tempot därför påverkas.

Den största ändringen som NFL gör är att det inte längre kommer att bli ett lag från AFC och ett från NFC. Lagen kommer att draftas av legenderna Deion Sanders och Jerry Rice. De väljer från en pool av spelare som har rästats fram av tränare, fans och andra spelare, precis som tidigare. De spelare som fått flest röster blir ”kaptener” och är ansvariga att välja laget tillsammans med Rice, Sanders och två fantasy football-vinnare från NFL.com.

Draften av lagen kommer så klart att sändas live via NFL Network.

Den största konsekvensen av det här blir att det inte längre behöver vara lika många spelare på varje position från båda divisioner. Det kan mycket väl bli fem running backs från AFC, och bara en från NFC.

Även matchreglerna förändras

I samma veva gör NFL också en del ändringar på hur matchen spelas:

– Man inför automatiska timeouts som slår till med två minuter kvar av respektive quarter. Bollen går över till det andra laget efter kvartens slut och klockan stannar efter varje spel som inte har reulterat i positiva yards. Det här är till för att öka tempot.

– Kickoffs försvinner. Varje serie påbörjas från 25-yardslinjen. Kick returners ersätts med en extra cornerback.

– Försvaren kommer att få spela cover-2 och press coverage. Tidigare fick man bara spela man mot man-försvar.

– Tiden på spelklockan sänks. För att tvinga fram ett högre tempo.


Nyheter

To Top