Nyheter

32 på 32: San Diego Chargers

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: San Diego Chargers.

Lag: San Diego Chargers

I korthet: Chargers under många år varit det lag som aldrig har lyckats leva upp till dess potential. Men det har nog blivit dags att omvärdera den analysen. Det finns helt enkelt inte lika många bra spelare i San Diegos trupp som det en gång gjorde. Phillip Rivers kan med säkerhet fortfarande vara en duglig quarterback men de två senaste åren har han inte spelat bra. Den offensiva linje och lagets startande receivers är under medel i NFL. Lagets bästa running back är alltid skadad.

Under 2012 hade Chargers NFL:s näst sämsta offensiv sett till antal yards. Sämre än Jaguars, Jets och Browns till exempel. Det var istället försvaret som såg till att San Diego i slutändan åtminstone kunde vinna sju matcher. Det är också där vi hittar lagets bra spelare. Det var heller inte turnovers, regelbrott eller otur som höll Chargers borta från slutspelet förra året. De var helt enkelt inte tillräckligt bra.

I draften hade man inte mycket att jobba med men valde två spelare som tidigt kommer att kunna hjälpa laget, D.J Fluker och Manti Te’o.

Styrkor: Chargers har tappat en del bra spelare, tyvärr, och flera lagdelar har antingen blivit sämre eller tagit ett steg i sidled. Men oavsett vad man tycker om Phillip Rivers är han det här lagets bästa spelare. Han gjorde dessutom en rätt hyfsad säsong förra året, med tanke på talangen omkring honom. Även fast man saknar en riktigt bra wide receiver är bredden riktigt fin på den positionen. Chargers har ett par riktiga stjärnor i försvaret, som unga Corey Liuget, defensive end, och Eric Weddle, safety. Pass rushen kan bli hyfsad med nyförvärvet Dwight Freeney.

chargers_2013

Svagheter: Chargers förstärkte den offensiva linjen med att välja en tackle i draften. Men samtidigt blev laget av med sin bästa guard, Louis Vasques. San Diegos cornerbacks är en suspekt grupp och man saknar playmakers i offensiven. Dessutom är de bästa spelarna, Antonio Gates och Ryan Mathews till exempel, antingen skadebenägna, gamla eller både och.

Filosofi: Chargers behåller sin defensiva koordinator. Försvaret bör likna den ganska okonventionella ”3-4”-enhet vi såg förra året. Men det har viskats om en hybrid med mer ”4-3” för att passa Freeney. Chargers sparkade tränaren Norv Turner, som var en bättre offensiv koordinator än huvudtränare. Istället har Mike McCoy tagit över, färsk från Broncos och där han bland annat stod bakom en uppmärksammad säsong med Tim Tebow som quarterback. Vi väntar oss en något mindre kreativ offensiv i årets Chargers, med färre screen- och misidrection-spel á la Turner, där fokus ligger på detaljer och färre turnovers. Det ska bli kul att se vilken roll Danny Woodhead får.

Så blir 2013: Förra året var det här ligans sämsta division. Utan konkurrens. I år lär de flesta lag ha blivit bättre, förutom Chargers. Det är svårt att se hur de ska lyckas samla på sig mer än förra årets sju vinster. Divisionen tillhör Denver Broncos.

Offensiva stjärnor: Phillip Rivers, quarterback. Ryan Mathews, running back. Antonio Gates, tight end.

Defensiva stjärnor: Cory Liuget, defensive end. Eric Weddle, safety. Dwight Freeney, DE/OLB.

Framtidsnamn: Manti Te’o, inside linebacker. Melvin Ingram, DE (skadad). Kendall Reyes, defensive tackle.

Nya spelare: Danny Woodhead, RB. King Dunlap, OT. Chad Rinehart, G. Deon Butler, WR. Chris Gronkowski, FB. John Phillips, TE. Rich Ohmberger, C. Derek Cox, CB. Jarius Wynn, OLB.

Tappade starters: Louis Vasquez, G. Aubrayo Franklin, NT. Jared Gaither, OT. Antonio Garay, DE. Antwan Barnes, LB. Takeo Spikes, LB. Randy McMichael, TE. Vaughn Martin, DE. Atari Bigby, S.

Draften: D.J Fluker, OT. Manti Te’o, ILB. Keenan Allen, WR. Steve Williams, CB. Tourek Williams, DE. Brad Sorensen, QB.

Nycklar till framgång: Försvaret kan vara dugligt i år. Särskilt längs linjen. Men om det ska gå riktigt bra, och Chargers ska blanda sig i kampen om slutspelet, då måste Rivers och offensiven få det att lossna rejält. Det är osannolikt men inte omöjligt. Om Mathews håller sig frisk samtidigt som någon av alla mediokra receivers tar ett stort kliv och Woodhead hittar en bidragande roll i laget kan det ändå bli åka av.


Vad tror DU om Chargers i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top