Steelers

Bästa receivern i NFL

Han hade show mot Tennessee Titans i thursday night football. Antonio Brown är bra, han är bra jämfört med de främsta i historien. Siffermässigt är han med i toppen av alla listor och hans produktivitet är både hög och stabil. Medspelarna har redan utnämnt honom till Steelers främste receiver i historien och kanske bör vi alla se honom som en historiskt bra spelare. Det är ditåt han är på väg. 

Vem som är bäst på en position är inte alltid så lätt att svara på, smaken är som baken säger man ju. När det gäller ligans bästa receiver så finns det andra spelare som är med och utmanar om titeln, exempelvis Julio Jones och Odell Beckham Jr, men för mig är #84 i gulsvart den bäste just nu. Han har inga svagheter i sitt spel, kan flyttas runt med framgång och producerar även när motståndarna fokuserar på honom. Atletisk, sevärd och väldigt bra händer, en spelare som gör sin omgivning så mycket bättre.

https://twitter.com/NoChiIlSports/status/931375258824667137

 

Antonio Brown är den spelare som leder antalet mottagningar i NFL denna säsong med sina 70. Samma sak gäller antal mottagna yards, där har Brown 1026 efter 10 spelade matcher. När det gäller mottagningarna är det en lista han toppat varje säsong sedan 2013. Mest mottagna yards har han haft 2014, 2015, tvåa 2016 och nu leder han alltså på nytt. Att Antonio Brown är den bäste receiver i NFL tycker jag är självklart, speciellt om vi tar in variabler som hållbarhet och jämnhet. Antonio Brown har producerat på en galet hög nivå senaste åren och har bland annat varit den mest produktive fantasy-receivern i samtliga av de senaste fyra säsongerna.

Tittar vi på vad 29-åringen gjort ur ett historiskt perspektiv är det lätt att se att han är speciell. Steelersstjärnan är den spelare i historien som snabbast nått upp till 700 mottagna passningar. Det tog 111 matcher, tre matcher färre än den tidigare ettan Marvin Harrison och nio färre än trean Andre Johnson. Med sina totalt 702 mottagningar så placerar han sig på 45:e plats i historien, inte illa för en spelare som bara är 29 år gammal och har en del bra år kvar. Han är dessutom den spelare med fjärde mest mottagningar under sina första åtta säsonger, det krävs 57 mottagningar under resterande del av grundserien för att spöa nämnde Harrisons 759. 57 mottagningar på 6 matcher är inget som görs med enkelhet, men Antonio Brown är på väg att bli historisk även när det gäller matcher med många mottagningar.

Tillsammans med Brandon Marshall delar han förstaplatsen när det gäller matcher med 10+ mottagningar under de första åtta säsongerna, bägge har 17 sådana matcher. Då har alltså Antonio Brown några matcher på sig i slutet av denna säsong att slå Marshall. De 9403 yards som Brown tagit emot för under sin karriär tar honom till en sjundeplats när vi mäter vad en spelare har presterat under sina första åtta säsonger. Här är det över tusen yards upp till toppen där Torry Holt huserar med sina 10´675 yards.

Antonio Browns senaste fem säsonger är statistiskt bättre än någon 5-års period för Jerry Rice, som ju anses vara den bäste wide receivern i historien. Under sina fem bästa sammanhängande säsonger spelade Jerry Rice samtliga matcher och producerade varje år, ändå har han inte samma produktivitet som Antonio Brown när det gäller mottagningar och yards. Men Jerry Rice var en touchdown maskin som ständigt hittade end zone. Rice hade exempelvis 9 säsonger där han tog emot 10+ touchdowns, Steelersspelaren har hittills endast tre sådana år. Totalt har Antonio Brown stått förr 56 touchdowns under sin snart åttaåriga karriär, det är en bit kvar till Jerry Rice´s 197 touchdowns.

Ett perspektiv som måste nämnas när det gäller receivers i historien är att spelet har ändrats och spelare från tidigare epoker är svåra att jämföra med dagens spelare i en mer passglad NFL. När det gäller Antonio Brown har han dessutom haft en omgivning som varit väldigt gynnsam för hans produktivitet. Oavsett detta förtjänar Antonio Brown att nämnas som en spelare bland de största i denna epok, kanske även historiskt.

 

Nyheter

To Top