College

Alabama åter i topp

Playoff-kommittén släppte på tisdagskvällen sin tredje ranking, när den sjätte släppts vet vi vilka fyra lag som spelar slutspel runt nyårshelgen. Efter att ha legat på andraplats i de två första rankingarna klev Alabama upp på förstaplatsen denna vecka. Övriga tre i toppfyran är Clemson, Miami och Oklahoma. 

Orsaken till att Alabama klev upp på förstaplatsen var att den tidigare ettan Georgia föll tung mot Auburn i lördags. Förlusten gjorde så att Bulldogs dalade ned till den sjunde platsen. Tidigare trean, Notre Dame, föll även de tungt, bort mot denna veckas trea Miami. De två förlusterna öppnade upp slutspurten ordentligt.

Samtliga lag, utom kanske Notre Dame, har allt i egna händer. Alabama möter Auburn, vinnaren ställs mot Georgia i SEC-finalen. Vinnaren där går till slutspel. Clemson och Miami är redan klara för att mötas i ACC-finalen, vinnaren där går till slutspel. Det är för övrigt första gången någonsin som ACC-konferensen har två lag rankade i topp fyra. Oklahoma ska ”bara” gå rent och ta hem BIG-12s mästerskapsmatch. Wisconsin är klara för BIG Ten-finalen, där väntar förmodligen Ohio State. Både Wisconsin och Ohio State har tuffa möten med Michigan innan finalen, matcher som inte är några givna segrar. När det gäller Notre Dame så finns det ingen final att spänna musklerna i, utan Fighting Irish får se till att vinna sina två resterande matcher och sedan hoppas att övriga lag fäller lite krokben för varandra på något sätt.

Ni hör att det är mycket spänning att se fram emot.

Såhär ser denna veckas ranking ut.

Nyheter

To Top