Fantasy

Fantasy: Nu börjar rookie – mottagarna vakna till

DJ Moore #12 i Carolina Panthers var en av alla rookies som visade framfötterna vecka 11. Foto: Leon Halip/Getty Images.

Det tar sin tid att komma in i NFL som wide receiver. Det är väldigt sällan som en rookie visar framfötterna redan under säsongens första veckor. Många receivers börjar inte blomma ut på allvar förrän under sin andra säsong.

Efter 11 veckors spel har rookie – mottagarna verkligen börjat komma igång. D.J. Moore, Tre’Quan Smith, Christian Kirk, Courtland Sutton, Keke Coutee och Anthony Miller såg alla bra ut i söndags. Calvin Ridley har redan haft några oerhört starka fantasy-veckor. Du kan absolut vinna din fantasy-liga i år med hjälp av någon av de jag nyss nämnt, särskilt i lag som börjar fokusera mer och mer mot nästa säsong.

DJ Moore för 82 yards.

Kom ihåg att det är tre matcher redan på torsdag pga thanksgiving i USA. Och glöm nu för allt i världen inte att trade deadline är på onsdag kl 18. Ska du göra ett vinnardrag så gör det nu!

Jag har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Det var många som presterade riktigt bra under helgen men den som särskiljde sig mest från de andra på samma position var Travis Kelce i Chiefs. Med 28,7 fantasy-poäng var han hela 8,6 poäng före Jordan Reed som var näst bäste Tight End.

Veckans besvikelse

För såväl lagets fans som hans fantasy-ägare så var Carson Wentz och hans Eagles en stor besvikelse i söndags. Att försvaret skulle få det tufft med Saints och Drew Brees som spelar på toppen av sin förmåga just nu var väntat, men många hade nog trott att Wentz och Eagles anfall skulle kunna hålla lite jämnare steg. Wentz såg inte ut att vara sig själv överhuvudtaget men han är fortfarande ung och fick förhoppningsvis se och lära från en av de bästa någonsin på positionen; av Drew Brees 10 bästa matcher någonsin (sett till QB Rating) så har tre av dom kommit under hans sex senaste matcher.

Carson fann sig själv i många obehagliga situationer i söndags. Foto: Jonathan Bachman/Getty Images.

Veckans outsider

Han får gott om omnämnanden idag, men att Tre’Quan Smith skulle vara Saints bäste och ligans tredje bäste receiver var helt klart oväntat. Nyförvärvade Brandon Marshall ska nog inte räkna med särskilt mycket speltid framöver, Saints lär köra hårt med duon Thomas / Smith.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Det finns nog bara tre stycken som på riktigt kan övervägas. Jameis Winston kommer vara ”boom or bust” i några veckor till deras huvudtränare Koetter byter igen. Lamar Jackson i Ravens sprang oerhört mycket vilket är bra för fantasy, särskilt när man såg hans billiga interception på en av hans få passningar. Nu finns det visserligen film på Nick Mullens i 49ers, men han har en av ligans smartaste offensiva coacher som huvudtränare så kanske kan det innebära en fortsatt hög produktion. Ni som söker en streamer kan kolla på Eli Manning som kan vara värd en start denna veckan också.

Running backs: I Ravens överskuggade Lamar Jackson starten för den odraftade rookien Gus Edwards, men den sistnämnde stal egentligen showen lite och visade verkligen tillräckligt för att få fortsatt förtroende i ett Ravens som kommer att springa mycket med bollen och dessutom möter Raiders till helgen. Rookien Josh Adams i Eagles som vi tipsat om tidigare verkar det som att vi behöver påminna om igen också, han är tillgänglig i flera ligor. Theo Riddick i Lions verkar ha hittat en grundnivå på 8-10 poäng per vecka och kan vara en joker på FLEX – positionen eftersom han erbjuder en stabil lägstanivå och säkert kommer göra en TD inom kort.

Wide receivers: De rookie – receivers vi redan nämnt ska naturligtvis ägas i fantasy, och några kan faktiskt vara tillgängliga fortfarande. En spelare utöver det som faktiskt gjort det bra i PPR är Danny Amendola i Dolphins, han tar oerhört mycket passningar vilket leder till mycket poäng i fantasy. Vi påminner om John Ross också, som stod för en stabil vecka och säkert kommer få spela på AJ Greens position i minst en vecka till.

Tight ends: Med Jameis Winston tillbaka bakom rodret i Bucs så stärks även Cameron Brates aktier, dom har alltid haft en bra kemi. Jeff Heuerman i Broncos har 21 targets och två touchdowns över de tre senaste matcherna vilket gör honom till en starter varje vecka så länge vi fortsätter se den produktionen.

Veckans Bye

Fantasy-demonerna i Kansas City och LA Rams har bye denna veckan efter deras omgång i Monday Night Football. Ni som har mestadels Saints-spelare i era lag har en stor fantasy-fördel denna veckan.

Veckans Pick’em och övriga NFL.com – hjältar

Så här ser det ut efter elva veckor i våra respektive ligor på NFL.com, det kommer bli stenhårt hela grundserien ut verkar det som.

Pick’em

Våran Pick’em liga kommer utan tvekan att hålla sig jämn säsongen ut. Just nu finns det 11 lag mellan 1350 och 1400 poäng. Leder gör ”nassjomartin” på 1440 poäng, följd av ”mathias72” på 1390 och ”cacus” på 1380 poäng. Vi på NFL Supporter släpar efter med ynka 1180 poäng.

Perfect Challenge
Jag tror att det är fem eller sex veckor som Dan Folkesson toppat nu, vilket i sig är en bedrift eftersom det varit jämnt hela tiden. Dan som har 1411 poäng skuggas av ”Droppin’ Dimers” på 1398 poäng och ”harleycops” på 1392. Vi på NFL Supporter satte vårt hopp till bl.a. Gurley denna veckan och tappade lite, vi är på plats 19 med 1285 poäng.

Survivor
Nu är Joel Ekdal ensam om att vara 11-0. Alla andra har en eller flera missar. Joel hade Saints som vinnare denna veckan och var nog aldrig orolig, till skillnad från oss på NFL Supporter vars sista liv hängde på att New York Giants skulle hålla undan för Buccaneers. Sex spelare har bara tappat ett ”liv” så spänningen lever defenitivt kvar, särskilt som det rimligen bara blir svårare för varje vecka som går nu.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod SWEDEN Saints Rookie, coachat av Emanuel Brander för veckans häftigaste insats. Med 157.9 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter #8.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Patrick Mahomes Kansas City Chiefs 35.9
RB Saquon Barkley New York Giants 35.2
RB Ezekiel Elliott Dallas Cowboys 33.1
WR Tyreek Hill Kansas City Chiefs 43.5
WR T.Y. Hilton Indianapolis Colts 36.5
TE Travis Kelce Kansas City Chiefs 28.7
FLEX Tre’Quan Smith New Orleans Saints 31.7
D/ST Houston Texans 17.0
K Matt Bryant Atlanta Falcons 17.0
Totalt 278.6
Fantasy: Nu börjar rookie – mottagarna vakna till

Nyheter

To Top