Nyheter

MVP-kandidaten påväg att skriva historia

Carolina Panthers running back Christian McCaffrey har tagit ligan med storm den här säsongen. Hans prestationer efter fem omgångar mäter sig med dem absolut bästa spelarna i ligans historia.

Den mångsidiga running backen är motståndarlagets mardröm då han är ett hot i varje offensiv snap. McCaffery kan ta över en match med både sitt springspel och sin förmåga att ta emot passningar. Efter fem spelade matcher denna säsong har McCaffreys insatser gjort att han nu betraktas som en av ligans mest värdefulla spelare. 

På god väg att krossa rekorden

Efter söndagens möte mot Jacksonville Jaguars där, “Run CMC” som han kallas avslutade med matchen med totalt 237 yards och 3 touchdowns, har McCaffrey blivit medlem i en exklusiv liga. Det är nämligen bara Christian McCaffrey och legendaren Jim Brown som har ett facit på över 175 totala yards i fyra av lagets fem första matcher på en säsong. Att lyckas matcha Jim Brown, en medlem i NFL Hall Of Fame och en av ligans absolut främsta running back någonsin, är ingen bedrift man skojar bort. 

McCaffrey har ett snitt på 173,3 totala yards per match, vilket sett över en hel säsong med 16 matcher skulle göra att han landar på totalt 2771 yards totalt. Det fullkomligt krossar det tio år gamla nuvarande rekordet som ägs av den nu pensionerade Chris Johnson. Johnson slog rekordet 2009, när han avslutade säsongen med 2509 totala yards. I den fart McCaffrey håller just nu skulle han alltså slå rekordet med hela 262 yards. Teoretiskt sett skulle han alltså kunna stå över en match och ändå ta hem rekordet om han håller detta tempo. 

CMC kan bli MVP

Efter fem spelade matcher så tas Christian McCaffreys namn upp i konversationen om potentiella vinnare av det anrika priset NFL Most Valuable Player Award. Det har inte hänt många gånger i historien att en running back har tagit hem det prestigefyllda priset som ligans mest värdefulla spelare. Närmare bestämt 16 gånger, om man räknar med Green Bay Packers running back/kicker Paul Hornung som vann priset 1961. Det som talar emot McCaffreys MVP-kampanj är att både quarterbacken Patrick Mahomes från Kansas City Chiefs och Russell Wilson i Seattle Seahawks har presterat otroligt bra så här långt in på säsongen. Quarterbacks har också som sagt en tendens att vinna priset framför spelare på andra positioner.

Det går dock inte att blunda för dem siffror som McCaffrey levererat hittills. Han leder ligan i rushing yards och är som sagt på god väg att slå rekordet för flest yards på en säsong. Utöver det har Christian McCaffrey 7 touchdowns efter fem matcher och han har varit Carolina Panthers största anledning till att de fortsatt vinner matcher efter att Cam Newton, lagets startande quarterback, missat tid på grund av skada. McCaffrey har tagit laget på sina axlar och han är utan tvekan Carolina Panthers, om inte möjligtvis ligans, mest värdefulla spelare.  

MVP-kandidaten påväg att skriva historia

Nyheter

To Top