Analyser

”Så länge Minshew Mania håller på tänker jag njuta”

Vad ska Jay Gruden göra? Vem ligger bäst till i MVP-racet? Vad tycker man egentligen om Gardner Minshew? Redaktionen har fått tycka till. 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Olof: Att defense också kan vinna matcher. Bears, Saints, Patriots och för all del Bills visar hur mycket ett bra defense kan vara värt även om offensiven inte klickar. Då räcker det med 10-12-14 poäng och man lyckas ändå komma därifrån med en vinst. Känner att jag själv måste lära mig uppskatta bra defense ännu mer.

Magnus A: Att Ravens försvar inte håller måttet i dagsläget, slå upp Schweizerost i ett lexikon så ser du Ravens passförsvar. Annars så tycker jag att Saints försvar imponerar, starkt att vinna mot först Seahawks och sedan Cowboys utan Brees.

Daniel: Hur det blir alltmer tydligt att lag som neglegerat sin offensiva linje hamnar i trubbel. Det fyller på med talanger från college på den defensiva sidan av linjen i en rasande takt och lagen som inte lyckats hitta motmedel på det sitter verkligen i klistret nu.

 

Hjälp till nu, vad ska Jay Gruden göra egentligen?

Olof: Säga upp sig och ta ett sabbatsår. Nä men han kan ju börja med att bestämma sig vad de ska göra på QB positionen. Att ta sin #1 och bänka honom i andra quartern av en match för en oförberedd rookie för att nästa vecka slänga in den mediokra veteranen är kanske inte bästa sättet att hantera situationen på.

Magnus A: Get out of there. Redskins har haft en dysfunktionell aura kring sig länge nu och för Grudens del gäller det att börja smörja sina kontakter och slipa på sitt CV. I väntan på ett nytt jobb tycker jag han ska spela på de spelare han tror kan vinna matcher åt dem.

Daniel: Jag tror att han hatar sitt jobb just nu. Snyder och Allen är nog riktigt jobbiga kollegor, men han vill inte vara den som bara ger upp. Hade jag varit honom så hade jag ställt mig och rökt en joint någonstans där jag vet att det kommer att bli upplagt på sociala medier.

 

Vi får ju ta upp det, vad har du att säga om Gardner Minshew?

Olof: Har redan tröttnat på hela mustasch och pannband-grejen MEN, man får ju ge han att spelet på planen är både kul och intressant. Svårt att säga om han kommer hålla i ligan och vara en #1 framåt men så länge Minshew Mania håller på tänker jag njuta.

Magnus A: Älskar Minshew, en riktig hjälte för alla regular Joes. Har den där karisman som inte går att träna sig till. För typ 18 månader sedan tänkte han gå på transfer till Alabama för att satsa på en coachkarriär, men via Washington State och en Foles-skada så har han hastigt och lustigt blivit en snackis i NFL. Och det är inte bara snack, han har varit vass. Jaguars kan växa med Minshew.

Daniel: Smekmånaden är väl över nu, så det är nu det börjar bli intressant på riktigt. Om han kan fortsätta spela bra mot försvar som fått se lite film på honom så tror jag verkligen att Jaguars ser honom som sitt svar som dom sökt efter så länge.

 

En kvart in i säsongen, vem är din MVP? Du får säga en offensiv och en defensiv spelare.

Olof: Efter Russell Wilsons vinst mot Rams så måste jag ta mig en funderare. Det är svårt att inte säga Mahomes men samtidigt känns det som Mahomes har en stor hjälp i Andy Reids coachning där receivers är vidöppna på varje spel. Bör det förta något från vår uppfattning om Mahomes? Nej jag tror han får gälla som MVP hittils. På försvarssidan måste jag säga Khalil Mack, han tar över matcher på egen hand som ingen annan.

Magnus A: Försvarsmässigt så får jag säga Khalil Mack, han är så dominant. Myles Garrett kan kanske hota. Offensivt tycker jag det handlar om några stycken. Mahomes, Wilson, Lamar eller kanske Dalvin Cook. Säger Mahomes tillsvidare, han har alltid en superväxel att lägga in och är vansinnigt underhållande.

Daniel: Det går ju inte att säga någon annat än Mahomes tycker jag. Det blir nästan alltid en QB och han är nog ett snäpp före alla andra just nu. Russell Wilson utmanar tack vare sin fantastiska prestation i torsdags som grädde på moset på en hittills riktigt stabil säsong.

 

Vad ser du denna söndag?

Olof: Jag kommer börja med Eagles – Jets men spårar det ur snabbt där kommer jag nog vila ögonen en hel del på Red Zone. Men sen ser Packers – Cowboys ut som en mycket intressant och underhållande match.

Magnus A: Kommer såklart se rivalmötet mellan Steelers och Ravens. Rivaliteten har tappat sin glans, t.ex första gången på över 10 år som lagen inte möts i en prime time. Men för oss närmast sörjande är det ännu en kittlande tillställning. Saints – Bucs blir en intressant match. Kan Saints försvar stoppa Bucs giftiga anfall?

Daniel: Titans – Bills först såklart, en avgörande match för båda lagens slutspels-hopp. Har ett öga på Steelers – Ravens också. Sen kollar jag på Cowboys – Packers så länge den är intressant, jag tror att Cowboys kan vinna den hyfsat komfortabelt nu när Davante Adams är borta och Packers visade upp stora problem med sitt springförsvar i förra matchen.

”Så länge Minshew Mania håller på tänker jag njuta”

Nyheter

To Top