Analyser

Dolphins – sämsta laget någonsin?

2019 års Miami Dolphins har börjat säsongen häpnadsväckande svagt. Vi kan vara på väg att beskåda den absolut sämsta insatsen av ett lag i NFL:s 100-åriga historia. 

Det var väntat att laget från södra Florida skulle ha det kämpigt detta år. Inför säsongen bytte de bort sin kanske bästa spelare i left tackle Laremy Tunsil, sin bästa wide reciever Kenny Stills och inte minst quarterbacken sedan flera år tillbaka, Ryan Tannehill. Ett redan ganska talanglöst lag var nu helt utarmat och förväntningarna var låga.

På god väg att slå rekord

Detta till trots hade nog ingen kunnat ana att laget skulle prestera så här dåligt. Efter fyra förluster av fyra möjliga har floridalaget en poängskillnad på 26-163. De har alltså gjort 6,5 poäng per match, vilket uträknat över en hel säsong är färre än det rekord som hålls av 1977 års Tampa Bay Buccaneers med 7,4 poäng per match. Dolphins har även släppt till 40,75 poäng per match, även det är, sett över en hel säsong, sämst i NFLs historia. Ett rekord som just nu hålls av 1966 års upplaga av New York Giants med 35,8 poäng per match.

Sämst av de sämsta

I det moderna NFL-landskapet, med 32 lag och 16 grundseriematcher, är det enbart två lag som har avslutat en säsong med 0 vinster och 16 förluster. 2008 års Detroit Lions och 2017 års Cleveland Browns. Dessa två lag hade dock en betydligt bättre poängskillnad efter fyra matcher, med 66-147 respektive 63-107 jämfört med Dolphins nuvarande poängskillnad på sanslösa 26-163.

Efter en veckas vila går nu Dolphins in i omgång 6 med sin kanske bästa chans till vinst denna säsong. Laget tar emot gästande Washington Redskins som även de förlorat alla sina matcher och som dessutom reser till Miami utan en huvudtränare då de under måndagen sparkade coachen sedan fem år tillbaka Jay Gruden. Detta blir slaget om sista platsen.

Satsar på framtiden

Det är värt att tillägga att Miami Dolphins är i mitten av en full ombyggnation. Som tidigare nämnt har man bytt bort i stort sett all sin stjärnglans och i utbyte fått draftval. I nästa års draft har Dolphins hela tre val i första rundan samt två i andra rundan. Utöver det har organisationen även två val i första rundan och två val i andra rundan i draften år 2021. Det är alltså många unga talanger på väg till solen i Miami.

Visserligen har Floridalaget bara spelat fyra matcher och mycket kan hända under en säsong. Det är dock mycket som talar för att Miami Dolphins, säsongen 2019/20, är det sämsta laget i NFL någonsin.

Dolphins – sämsta laget någonsin?

Nyheter

To Top