Nyheter

Mendenhall gör bort sig på Twitter

Rashard Mendenhall är hyllad running back i Pittsburgh Steelers. Men han har hamnat i blåsväder efter att ha skrivit lite underliga saker på Twitter i samband med bin Ladins död. Nu har han blivit av med en stor sponsor.

Det var säkert fler än Rashard Mendenhall som reagerade med viss avsmak över allt firande när bin Ladin hade dödats. Det är en smula obehagligt att folkfest utbryter och gjädjetårar faller över en annan människas död, oavsett vilken människa han var. Men Mendenhall tog det ett steg längre. Hans första ”tweet” löd:

”What kind of person celebrates death? It’s amazing how people can HATE and man they have never even heard speak…”

med den olycksbådande fortsättningen:

”…We’ve only heard one side…”

Det här är hade nog varit tillräckligt för att reta upp ett par hätska patrioter. Men historien kanske inte hade fått de proportioner den fått nu om inte Mendenhall fortsatt med att ifrågasätta hela 9/11-historien. Och introducera lite konspirationsteorier till hans ca 13 tusen twitterföljare. Han skrev:

”I just have a hard time believing a plan could take a skyscraper down demolition style”

Synnerligen dålig tajming, kan man tycka. Sedan dess har Mendenhall tagit tillbaka delar av sina uttalanden och bett om ursäkt till de han kan ha sårat. Men han står fast vid sitt ifrågasättande av lämpligheten i att fira en människas död. Tyvärr hjälpte inte ursäkten honom att behålla sin sponsor ”Champion” som inte längre anser att han är lämplig att företräda deras namn.

Det här är inte första gången en NFL-spelare hamnar i trubbel efter att ha skrivit något på Twitter.

Reggie Bush skrev under draften ett ”hej då”-meddelande när Saints draftade en ny running back. Det gjorde även två försvarsspelare i Bills. Tashard Choice, i Dallas, skrev i samma veva som Mendenhall en arg ”tweet” om att ”To Catch a Predator” var inställt, innan han insåg att det var för en extrasändning om att bin Ladin dödats. Adrian Peterson skrev på sin Twitter att NFL var som modernt slaveri, vilket han fick ta mycket kritik för. Peterson tjänar cirka 70 miljoner kronor om året.

Nyheter

To Top