Julkalendern

Lucka #8: ESPN ”30 for 30”

Med julen i antågande vill vi på NFL Supporter självfallet göra vårt för att sprida lite julstämning runt om i stugorna. Idag hyllar vi dem som valt att dokumentera sanningen.

Lucka #8: ESPN ”30 for 30”

71y5dx20yol-_sl1500_Sagor och historieberättande hör onekligen julen till, och vad vore den här julklappslistan utan ett tips inom detta gebit. Historieberättarna vi vill lyfta fram den här gången är personerna bakom ESPNs briljanta TV-serie ”30 for 30”. Serien har nu gått i några år, men var ursprungligen tänkt som en engångsföreteelse i samband med att kanalen fyllde 30 år. Precis som namnet avslöjar gav ESPN 30 stycken filmmakare chansen att göra en timmes dokumentär om valfritt sportminne. Något som visade sig vara ett genidrag.

Här återfinner du alla möjliga historier för alla sportfans därute. Hockeyentusiasten kanske slänger sig över historien om hur Gretzky byttes bort till Los Angeles, ”A Kings ransom”, medan baseballkillen kollar på den nu återigen aktuella ”Catching Hell”. Basketkillen, i sin tur, gråter en skvätt över Vlade Divacs sorgliga historia i ”Once Brothers”. Vi fans av amerikansk fotboll går inte heller lottlösa. Vad sägs om ”From Elway to Marino”? Om spelet bakom draften 1983, eller den lite udda ”The band that wouldn´t die”, om orkestern som Indianapolis glömde kvar när dem lämnade Baltimore i skydd av mörkret en vintermorgon.

Många av dokumentärerna går att köpa separat, medan andra endast finns tillgängliga i boxformatet. Tyvärr är ESPN aningen löjliga med det här med kodningen på deras produkter. Boxarna finns endast tillgängliga för region 1 (dvs USA & Canada), vilket gör att mottagaren av den här gåvan MÅSTE ha en DVD eller Blu-ray spelare som klarar av denna region, för att kunna ta del av detta. Har dem det säljer Amazon.com just nu hela spektaklet för knappa 50 dollar.

Brittiska Amazon är ett bra tillhåll för er som vill slänga ett öga på de enskilda filmerna. Skriva bara sökorden ”ESPN 30 for 30” så kommer alla filmerna upp. Bl.a. ”The Four falls of Buffalo” om Bills 4 raka Super Bowl-förluster. Ett smärtsamt måste för alla Bills-fans.

 

Här hittar du resten av luckorna i julkalendern.

(Notera att Amazon är baserad i USA, och att de kan tillkomma moms och tull på de varor som du beställer därifrån. Mer information om detta hittar du på Tullverkets hemsida.)

 

Nyheter

To Top