Chiefs

AFC West avgörs på torsdag

Det är två av de tre bästa lagen i AFC som möts när Oakland Raiders hälsar på Kansas City Chiefs. En match mellan två rivaler som kommer ha stora konsekvenser för vardera lags slutspel.

Matcher inom divisionerna är alltid de roligaste att följa. Lagen känner varandra väl, det finns en het rivalitet och det är nästan alltid jämnt. När det dessutom är helt avgörande för lagens slutspelsbild blir det bara ännu bättre. Just så ser det ut när Oakland Raiders reser till Kansas City för att ta sig an Chiefs.

En vinst för Chiefs innebär att de har fördel över Raiders om de två lagen slutar på samma antal vinster, eftersom de då har vunnit de två inbördes mötena. En vinst för Raiders kan innebära att de redan den här veckan säkrar sin slutspelsplats, om Miami Dolphins eller Denver Broncos förlorar på söndag.

Det är en viktig match för båda lagen. Det lag som vinner på torsdag kommer med allra största sannolikhet att vinna divisionen. Det lär innebära att de rankas som bäst eller näst bäst i AFC, och därmed få både en vilovecka och hemmaplan i minst en match. Det lag som förlorar slutar troligen tvåa och behöver därmed spela Wild Card-match och ha bortaplan genom slutspelet.

En sista kråka i den här matchen är att det är den bästa matchen i år rent vinstmässigt. Raiders och Chiefs har gemensamt 19 vinster och fem förluster, ett record på .747. Ett av de här lagen bör spela i AFC Championship Game, “semifinalen” inför Super Bowl. På torsdag får vi en fingervisning om vilket lag som är bäst just nu.

Nyheter

To Top