Julkalendern

Lucka #3: Flingkartong

0ap2000000325054_video_cpMed julen i antågande vill vi på NFLSupporter självfallet göra vårt för att sprida lite julstämning runt om i stugorna. Därför har vi dragit igång en julkalender, där vi varje dag presenterar ett julklappstips till den hängivne NFL-supportern. Idag tar vi oss en titt på det som amerikanen kallar för ”memorabilia”.

Lucka #3: Flingkartong
Memorabilia, eller minnesaker som det kanske heter på svenska, är dagens tips till alla er där ute som har ett NFL-fan ni vill glädja i juletid. Produkterna vi rekommenderar idag är de där som är pricken över i:et i inredningen där hemma. Vi pratar om signerade tröjor, bollar, biljetter, udda reklamgimmicks m.m. Allt det där som du normalt sett hittar i scenografin bakom valfri NFL-reporter på TV.

c_137_flutie_flakes_box_frontSom exempel på detta har vi idag valt att lyfta fram en kartong med Flutie Flakes. Dvs frukostflingor signerade Doug Flutie. För er som inte minns denne man kan det sägas att han var en QB som spelade för Bears, Chargers, Bills och Pariots, och var knappt större än just en frukostflinga.  Trots sin litenhet 1 lyckades han dock göra ett avtryck på NFL-publiken. De riktigt stora framgångarna skördade han dock i kanadensiska (CFL) ligan där han spelade mellan 1990-98, och tog hem mästerskapet hela tre gånger. Flutie rankas idag som en av de största QB:s som spelat i CFL.

Frukostflingorna, som bär hans namn, introducerades på marknaden 1998 och blev snabbt populära. Intäkterna från försäljningen går till en fond som stödjer forskningen kring autism.

Produkter av detta slag hitta du lättast genom att surfa runt på Ebay. Där finns allt möjligt roligt för den sportintresserade. För er som vill ha en mer nutida Bostonprofil på flingorna rekommenderar vi ”Gronk Flakes”.

  1. Drew Brees, som också är lite kortare, har lyft fram just Flutie som en förebild

Nyheter

To Top