Julkalendern

Lucka #12: Huvudbonad

Välkommen tillbaka till vår lilla julkalender. 24 tips för dig som skall köpa en julklapp till ett NFL-fan. Idag tar vi oss en titt på det här med huvudbonader.

Lucka #12 – Huvudbonad

mtfyevmDet brukar sägas att 50% av kroppsvärmen försvinner genom huvudet. Det troliga är dock att det här är en s.k. ”Klintbergare” 1, dvs en vandringssägen. Var än sanningen ligger är troligtvis lärdomen att det är viktigt klä sig varmt om det är kallt ute.
NFL spelas dock i alla väderlekar, varvid NFL-supportern måste vara rustad för alla väderlekar. Inte bara kyla. Från Wisconsins bitande vinter till Floridas smäktande sommarväder.  Idag tar vi oss en titt på det här med huvudbonader.

I grund och botten finns det här tre skolor. Alla tre utgår från att vi vill stötta vårt lag.

  • Klassisk keps. Passande för normal väderlek
  • Mössan. För kyligare tillfällen.
  • Tokerier. När vi vill stötta vårt lag på ett komiskt sätt. En typ av huvudbonader som är aningen svåra att bära i en ”normal” arbetsmiljö. I den här kategorin hittar vi exempelvis Green Bay Packers klassiska ”Cheeseheads”, eller Bearsfansen ”anti-Packers-rivjärns-huvudbonad”. 2

Oavsett vad du söker för huvudbonad lär du hitta dem på ett ställe som Fanatics. Svenska Gameday.se är även dem tämligen väl rustade för detta ändamål.

 

Här hittar du för övrigt resten av luckorna i julkalendern.

(Notera att Fanatics är baserade i USA, och att de kan tillkomma moms och tull på de varor som du beställer därifrån. Mer information om detta hittar du på Tullverkets hemsida.)

  1. Bengt af Klintberg. Etnolog som skrivit mycket om vandringssägner. Även Far till TV-producenten Karin af Klintberg.
  2. Snaran du kan se runt halsen på Brownsfansen, är inget huvudbonad, utan mer ett uttryck för individuell frustration.

Nyheter

To Top