Lagartiklar

Allt som hände vecka 14

Med ännu en vecka i backspegeln kunde man tro att slutspelsbilden skulle bli tydligare och tydligare. Men efter söndagens matcher är det nog tvärtom. Resultatet i flera matcher gjorde att vi fortfarande har en del vidöppna divisioner och att kampen om Wild Card-platserna är minst lika jämn som i fredags. Här är allt du behöver veta från helgens drabbningar.

Ännu fler skador i Chargers
RB Melvin Gordon och DE Joey Bosa anslöt igår till den långa listan av skador i San Diego Chargers. Det är verkligen iögonfallande hur många skador de har på sin startuppställning. Säsongen är ändå över, men det är tråkigt för två unga spelare som riskerar missa värdefull speltid. Bosa är ledande kandidat att vinna pris som årets defensiva rookie, frågan är hur det påverkas om han missar fler matcher nu.

Fysiskt i Tennessee
Marcus Mariota satte bara sex av sina 20 passningar (30%) mot Broncos vassa secondary, mer behövdes inte. Titans sprang hela 42 gånger för 180 yards, varav 89 yards var efter kontakt med en försvarare. Största rubriken från matchen är kanske det bråk som uppstod efter ett riktigt fult spel då Titans WR Harry Douglas dök mot knät på Broncos CB Chris Harris Jr. Som tur var skadade sig ingen, varken av tacklingen eller det efterföljande bråket.

Bell vann över Bills
Två rekord slogs när Le’Veon Bell sprang över Buffalo Bills försvar. Hans 236 yards var mest någonsin av en spelare i Steelers och det mesta som Bills någonsin tillåtit en motståndare. Lägg därtill hans yards som receiver så slutade han dagen med 298, mer än hela Bills anfall. Han stod också för samtliga Steelers touchdowns. Bell och Steelers tog därmed död på Bills sista hopp om slutspel.

Fortsatt strid i AFC South
Houston Texans överraskade och vann på bortaplan mot Indianapolis Colts, och behöll därmed ledningen i divisionen. Också Tennessee Titans vann och de ligger nu strax bakom Texans med lika många vinster. Det kommer fortsätta vara jämnt och vi räknar med att den här divisionen inte är avgjord förrän slutsignalerna ljuder vecka 17.

På gott och ont i Miami
Regnet stod som spön i backen när Miami Dolphins vann över gästande Arizona Cardinals. Det gav dem totalt åtta vinster och ett steg närmare slutspelet. Samtidigt minskade deras chanser att nå slutspelet eftersom QB Ryan Tannehill skadade knät och blir borta resten av säsongen. Dolphins möter Jets, Bills och Patriots i sina sista matcher, tre duktiga försvar som kan bli svåra att slå med Matt Moore bakom center.

Lions, Stafford vände igen
Matthew Stafford stod för bedrövligt spel under större delen av matchen mot Chicago Bears. Han kastade två interceptions, varav en som Bears försvar sprang in för en touchdown. Det såg länge ut som att Bears skulle skrälla, men som så många gånger tidigare i år så kom Lions tillbaka när det gällde som mest. Stafford sprang själv in en avgörande touchdown med dryga tre minuter kvar.

Utklassning i LA
Läktarna började tidigt tömmas i Los Angeles. Det fanns ingen anledning att genomlida den totala utklassningen från Atlanta Falcons. Rams lyckades inte göra någonting offensivt. Den offensiva linjen hade stora bekymmer, framförallt med Falcons pass rusher Vic Beasley. Beasley skrapade ihop tre sack och forcerade en fumble som han själv plockade upp för en touchdown.

Defensivt i Tampa
Tampa Bay Buccaneers hade inte råd att låta Falcons springa iväg i divisionen. Genom en defensiv stormatch höll de New Orleans Saints till ynka 11 poäng. Passande nog slutade matchen med en interception av Keith Tandy när det bara var minuten kvar. Det var andra veckan i rad som Drew Brees inte hade en touchdown och Saints receivers tappade flera viktiga bollar, två som annars hade resulterat i touchdowns.

Packers är tillbaka
Precis när alla började räkna bort Green Bay Packers så spelade de sin bästa match på året. De hade full kontroll över matchen mot Seattle Seahawks, vars vanligtvis stabila QB Russell Wilson hade en tuff dag på jobbet med hela fem interceptions. Packers offensiva linje storspelade, vilket gav tid till Aaron Rodgers och hans receivers att luckra upp Seahawks försvar. Med 12 minuter kvar klev Rodgers av planen med någon mystisk skada. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt nu när de äntligen börjat hitta formen.

Dallas kryptonit
Dallas Cowboys har kört över alla lag i år med sin imponerande rookie-duo av Dak Prescott och Ezekiel Elliott. Det vill säga, alla lag utom New York Giants, Dallas kryptonit. Giants har nu vunnit båda matcherna och hittat ett receptet att stoppa Dallas – tufft försvar. De höll Cowboys poänglösa i 50 minuter efter en tidig touchdown. Den defensiva linjen förmänskligade Dallas vanligtvis dominanta offensiva linje och satte konstant press på Prescott. Samtidigt vann deras secondary på utsidan, WR Dez Bryant hade inte en mottagning förrän det återstod två minuter på matchen och då gav han dessutom bort den till Giants genom en fumble.

Nyheter

To Top