49ers

Quarterbacks med mycket på spel

Med fyra veckor kvar att spela har många fokus på slutspelsjakten. Men det är samtidigt en tid då många spelar för sin framtid i ligan. Vi har kollat på några quarterbacks där de sista fyra veckorna har särskilt stor betydelse.

Tyrod Taylor, Buffalo Bills

Tyrod Taylor slog igenom förra säsongen. Efter ha spenderat fyra år som backup i Baltimore Ravens var det ingen som trodde att Tyrod Taylor skulle spela så bra som han gjorde under sin debutsäsong som starter. Inför den här säsongen fick Tyrod ett nytt kontrakt som var bra för båda parter. Tyrod fick bra betalt denna säsongen, och Bills har inför nästa säsong möjligheten att välja om man vill plocka upp en option för förlängning av Tyrods kontrakt med ytterligare fyra år, något som kommer att kosta ca 27 miljoner dollar mot lagets lönetak under 2017, och som försäkrar Tyrod om att han kommer vara lagets starter i ytterligare tre år.

Problemet för Tyrod är att många frågetecken kring hans spel består, även efter att han spelat fler än 25 matcher med laget. Tyrod vinner sällan jämna matcher där Bills är i underläge. Han har svårt att snabbt gå igenom sina pass-alternativ för att hitta tillgängliga spelare, och han har svårt att få fram passningar i mitten av planen. Han måste under sina fyra sista matcher bevisa att han har potential att förbättra de delarna av sitt spel, och att han kan vinna när det gäller som mest. Gör han det kommer han att få riktigt bra betalt.

Blake Bortles #5 i Jacksonville Jaguars har sett väldigt långsam ut i år.  Foto av: Sam Greenwood/Getty Images.

Blake Bortles #5 i Jacksonville Jaguars har sett väldigt långsam ut i år. Foto av: Sam Greenwood/Getty Images.

Blake Bortles, Jacksonville Jaguars

Många trodde att det här skulle bli säsongen då Blake Bortles tog klivet upp bland ligans bättre quarterbacks. Efter två säsonger med stadigt bättre produktion och ett lag som förstärkts med mycket talang så var det bäddat för Bortles. Den här säsongen har dock präglats av motoriska problem. Bortles har varit långsam i såväl tanke som rörelse och har varit oprecis med sina passningar. Hans långsamma leverans har dessutom gjort honom lättläst för motståndarförsvaren och han är redan uppe i 15 interceptions den här säsongen efter att ha gjort 17 och 18 de föregående åren.

Bortles kommer utan tvekan att vara kvar i Jaguars nästa säsong, men om han avslutar säsongen lika dåligt som den börjat så ökar risken att Jaguars kommer att vilja ta in någon extra spelare inför nästa säsong som ger Bortles konkurrens om startjobbet.

Robert Griffin III i Cleveland Browns har haft problem med skador i år igen. Vad hinner han bevisa de fyra sista matcherna? Foto av: Jason Miller/Getty Images).

Robert Griffin III i Cleveland Browns har haft problem med skador i år igen. Vad hinner han bevisa de fyra sista matcherna? Foto av: Jason Miller/Getty Images).

Robert Griffin III, Cleveland Browns

Inför denna säsongen handplockade den nye coachen Hue Jackson RG3 till Browns. Den före detta Heisman – vinnaren som gjorde en strålande debutsäsong i Washington har efter det haft en NFL-karriär. Jackson hoppades att RG3 skulle kunna vara svaret på Browns permanenta problem med Quarterback – positionen men nya skador har satt käppar i hjulet för de planerna.

RG3 verkar få chansen under säsongens återstående matcher, och med en stark avslutning så kan han mycket väl påverka Browns agerande under kommande draft och free agency.

Kan Bryce Petty vinna lagets och ledningen förtroende med en stark avslutning på säsongen?

Kan Bryce Petty vinna lagets och ledningen förtroende med en stark avslutning på säsongen?

Bryce Petty, New York Jets

Jets säsong är körd. Ryan Fitzpatrick som fick 12 miljoner dollar för spel denna säsongen kommer inte att få mer pengar av Jets. Bryce Petty får istället chansen att visa vad han kan. Vad som kommer hända med Jets inför nästa säsong är väldigt svårt att förutse, men Petty kan helt klart stärka sina aktier i Jets och NFL med en stark avslutning den här säsongen.

Petty verkar rejält motiverad och visar det på träningarna. Problemet är att många veteraner i laget verkar ha gett upp säsongen. Kommer dom att ge Petty stödet han behöver?

Quarterback Colin Kaepernick #7 i 49ers bänkades senast mot Bears. Var det bara en engångsföreteelse?  Foto av: Joe Robbins/Getty Images.

Quarterback Colin Kaepernick #7 i 49ers bänkades senast mot Bears. Var det bara en engångsföreteelse? Foto av: Joe Robbins/Getty Images.

Colin Kaepernick, San Francisco 49ers

Kaepernick är i en lite speciell kontrakts-situation. Han väljer själv om han vill spela i 49ers nästa säsong för runt 19 miljoner dollar. 49ers har inte längre rätten att franchise-tagga honom, vilket innebär att Kaepernick kan avbryta kontraktet och välja ett annat lag nästa säsong.

Det Kaepernick behöver bevisa de fyra sista matcherna är att matchen mot Bears var en engångsföreteelse. Han har annars visat prov på bra spel under andra halvan av säsongen och med en stark avslutning kan han möjligen få något lag intresserade av att skriva ett längre kontrakt. Kanske kan han få Jets på kroken med en riktigt bra insats ikväll?

Matt Barkley kanske kan spela till sig några år som backup? Inte fy skam!

Matt Barkley kanske kan spela till sig några år som backup? Inte fy skam!

Matt Barkley, Chicago Bears

Skadorna på Brian Hoyer och Jay Cutler har helt plötsligt satt oprövade Matt Barkley i positionen som lagets startande quarterback för resten av säsongen. Barkley som ratats av såväl Eagles som Cardinals under sin korta karriär i NFL har sett klart godkänd ut hittills. Med bra spel under slutet av säsongen kan Barkley säkra några år på positionen som är många personers drömposition – backup-quarterback i NFL.

Nyheter

To Top