Nyheter

Luck trumfade Wilson i jämn match

Andrew Luck och Russell Wilson tillhör en grupp begåvade unga quarterbacks. Igår möttes de i en spännande match. Båda spelade bra men det var Luck och hans Colts som drog det längsta strået.

Matchen mellan Indianpolis Colts och Seattle Seahawks blev som en virvlande åktur på en berg- och dalbana. Hemmalaget fick en mardrömsstart. Tre och ut för offensiven innan de fick se på när Seattle drev bollen och avslutade med tre poäng. Samma sak blev det på den andra serien men då gjorde Seahawks istället en touchdown och tog ledningen med tio poäng. Värre skulle det bli.

Efter Colts tredje raka tre och ut blockerade Jermaine Kearse Indianapolis punt. Bollen studsade in i målområdet där en glidande spelare i Seahawks slängde sig efter den. Domarna bedömde dock att han gled ut från planen utan att ha fått bollen under kontroll. Det blev ändå en safety och två poäng. Men efter detta vaknade Colts och började knappa in.

Seattle sprang bollen bra hela matchen. Både Marshawn Lynch, running back, och quarterbacken Russell Wilson hade över 100 yards på marken. Den offensiva linjen i Seahawks är fortfarande lite skakig i passblockering men betydligt bättre när de blockerar för springspelet. Men domsluten föll inte åt Seahawks håll i den här matchen och så hade det andra laget en kille som heter Andrew Luck.

Colts kunde inte springa bollen alls. Det var Luck som var tvungen att göra det. Till sin hjälp hade han bra produktion från veteranen Reggie Wayne men det största utropstecknet var T.Y Hilton. Den unga receivern är bara inne på sitt andra år men radar upp stora spel varje vecka. Gårdagens motståndare är vana att vinna när de gör 28 poäng framåt men Colts offensiv vägrade att bli stoppade.

Ett av kvällens stora ögonblick var när Andrew Luck gjorde ett fantastiskt kast på en bootleg snett över sin egen kropp, ett typiskt kast som tränare är livrädda för, till Reggie Wayne för att konvertera extrapoängen till två pinnar. Det gav Colts lite andrum inför den kommande anstormningen.

Matchen kom ned till den sista serien. Seahawks hade två minuter men hade bränt alla sina timeouts. Colts försvar klev fram och stängde ned Russell Wilson och hans kamrater. En stor miss hade gjort utmaningen ännu tuffare. Wilson och hans center fick inte igång spelet i tid på tredje down och det blev för långt till fyra nya försök. Matchen avgjorde på en desperat interception från Wilson på fjärde down.

Båda lagen kan ta med sig en hel del positivt från den här matchen. För Seattle var det en tuff bortamatch där man ändå gjorde en hyfsad insats. Springspelet fungerade bra och de leder fortfarande divisionen.

Indianapolis har nu besegrat både 49ers och Seahawks vilket visar att de kan vinna över bra lag. Med en ledare som Andrew Luck med bollen och ett gäng unga skillspelare kanske det är dags att börja se Colts som en seriös utmanare.

Slutresultat Seahawks hos Colts: 28-34

Nyheter

To Top