Nyheter

Inför vecka 4 – AFC West

Inför den kommande helgens matcher gör vi här en genomgång av matcherna inom AFC West, varav en match som är ett rivalmöte.

Inför säsongen skrattade experter gott åt AFC West och den kallades ofta för den sämsta divisionen. Man sa att Denver Broncos skulle vinna den busenkelt och kanske, bara kanske skulle Kansas City Chiefs kunna få fart på all sin potential. Raiders rankades som ligans sämsta lag, i vissa kretsar även det historiskt sämsta. Lite sades om San Diego Chargers, kanske kunde de ta några matcher men är inte Philip Rivers på en stadig nedgång?

Så fel det visade sig. Broncos kommer nog fortfarande vinna divisionen men inte utan motstånd. De är än så länge obesegrade, men det är även rivalen Chiefs. Båda har vunnit sina matcher med övertygelse och det blir spännande att se de två mötas senare under säsongen. Chargers har sett riktigt bra ut, framförallt offensiven med storspelande Philip Rivers i spetsen. Vad som skulle vara NFLs sämsta lag har visat bra mycket mer hopp än vad som anades, även om Raiders fortfarande har en del luckor i laget.

Förra året inledde AFC West de fyra första veckorna med ett gemensamt resultat på 7 – 9 och lyckades i år att få 11 – 5. Det är en ganska stor skillnad och en positiv inledning på säsongen för divisionen. Det kommer bara bli bättre efter denna veckas matcher.

Söndag 19:00: Kansas City Chiefs hos Tennessee Titans

När Titans väl började få fart på sin quarterback Jake Locker så skadade han sig tyvärr. Mot Chiefs blir han ersatt av veteranen Ryan Fitzpatrick, som har haft en tendens att kasta interceptions i sin karriär. När han nu möter Cheifs finns risken för fler. Chiefs har ett väldigt bra försvar och en defensiv front som sätter stor press på quarterbacken. Det kombinerat med bollhungriga cornerbacks har redan resulterat i fem interceptions. Titans försvar har också spelat bra i år, framförallt cornerbacken Alterraun Verner. Även om det kan ge Cheifs anfall problem så kommer de, som i tidigare matcher, tålmodigt spela och till slut få en del poäng ändå.

Chiefs vinner.

Söndag 19:00: Denver Broncos hos Dallas Cowboys

Broncos offensiv ser nästintill ostoppbar ut och man kan inte säga nog om hur bra Peyton Manning, quarterback, spelar just nu. De möter denna vecka Cowboys försvar som har haft uppenbara problem att stoppa någon. Framförallt i passningsspelet har de haft luckor. Räkna med att se Broncos attackera med mycket passningar och verkligen utmana Cowboys cornerbacks. Broncos är klara favoriter i matchen men det är alltid svårt att räkna bort Cowboys. De har klart ett anfall som kan ta poäng och eventuellt hänga med Broncos om det skulle behövas. Men det kräver stort spel från nästan samtliga offensiva spelare. Det är svårt att se Cowboys stoppa Denver-maskinen.

Broncos vinner.

San Diego Chargers hos Oakland Raiders

Ett intressant rivalmöte mellan två lag från AFC West. Chargers har verkligen fått ordning på sin offensiv och de två ledarna Philip Rivers, quarterback, och Antonio Gates, tight end, har verkligen toppat formen. De har en favorabel match-up mot Raiders som har haft problem att stoppa passningsspel centralt. Om River spelar som mot Cowboys förra veckan kan det bli stors siffror igen. Raiders ömsom soda har fått tillbaka Terrelle Pryor från sin hjärnskakning. Hela laget har sn stolthet och fansen support att spela för och får inte spela lika dåligt som senast. Tur för Raiders är att Dwight Freeney, defensive end i Chargers, är skadad vilket tar lite press av deras offensivs linje. Det blir nog en ganska jämn tillställning, men Chargers är hetare just nu.

Chargers vinner.

Nyheter

To Top