Nyheter

Ligans bästa bänkvärmare är obesegrad

Matthew Hasselbeck fyllde 40 år i september och väntade sig inte särskilt många fler chanser. Men ligans bästa reserv har fått ersätta den skadade Andrew Luck och än så länge är han obesegrad.

Det är ont om bra quarterbacks i NFL. Vi hör det hela tiden och i takt med att spelet blivit mer och mer sofistikerat har gruppen bara blivit mindre. Det är en otrolig lyx att ha en bra reserv som kan komma in och leda laget när det behövs. Matthew Hasselbeck gör sin femtonde säsong i NFL och har startat fyra matcher för Indianapolis Colts sedan Andrew Luck skadade sig. Hasselbeck har utan tvekan spelat bättre än Luck och laget har vunnit samtliga matcher under hans ledning.

TD_RZleft2

Men hur är det möjligt att den här 40-åringen med relativt medioker arm spelat bättre än det unga stjärnskottet? Springspelet har inte hjälpt veteranen, utan varit en enda röra. Mot Buccaneers i helgen snittade Frank Gore 1.3 yards per springförsök. Hasselbeck har tagit bättre beslut och undvikt negativa spel så långt det gått. Vi vet heller inte hur mycket skadorna plågat Andrew Luck i år.

Fördelen med en kompetent 40-årig reserv är att det inte lär bli mycket kontrovers om vem som ska starta. Du kan inte satsa dina ägg på en gammal gubbe. Men däremot kan du låta gubben komma in och hålla säsongen vid liv tills ynglingen är tillbaka.

Matthew Hasselbeck har utnyttjat lagets styrkor till fullo. Han har fått ut bollen fort för att inte belasta den offensiva linjen och kastat bollen med imponerande träffsäkerhet och placering. Han har också bjudit på lite magi när det behövts.

BP_DeepLeft2

Matthew Hasselbeck har sett det mesta under sin långa karriär. Han draftades av Packers där han var reserv bakom Brett Favre innan han hamnade i Seattle ett årtionde. När nya ledningen skakade om truppen hamnade Hasselbeck i Titans innan han nu slagit sig ned i Indianapolis. Hasselbeck hade sin bästa tid i Seahawks. Han ledde laget till fem raka slutspel, en Super Bowl som de förlorade och tog sig till Pro Bowl tre gånger. Kort sammanfattat har han haft en bra men inte spektakulär karriär. Han är känd som lite av en skämtare och har varit populär hos fansen på de flesta ställen.

TD_RZshuffle2

I år är det Indianpolis som kunnat utnyttja veteranens erfarenhet. Utan sin kyliga 40-åring hade de aldrig varit med och konkurrerat om en slutspelsplats. Nu leder Colts sin division och har fortfarande chans att göra något vettigt av den här säsongen.

Hasselbeck vet hur man vinner i NFL. Det har han visat på flera ställen i sin karriär. Han minimerar misstagen och jobbar med vad han har omkring sig och hittills har det fungerat bra. Colts har saknat den här typen av stabilitet från sin begåvade ordinarie quarterback.

Kanske kan den unga gunslingern Andrew Luck lära något av gubbens framgångar.

Nyheter

To Top