Nyheter

Thanksgiving with surprises

Thanksgiving är en klassiskt NFL-dag och torsdagens tre matcher bjöd på både en rejäl utskåpning och ofin skräll.

Dallas gick in med nytt självförtroende mot obesegrade Carolina. Frälsaren Tony Romo var tillbaka och med honom i laget hade Cowboys tagit samtliga sina segrar, senast mot Miami. Men det var klasskillnad på Thanksgiving day, på Dallas och matchens första drive snodde Coleman bollen i en snygg pick-six och tonen för matchen var satt.

Jag har tidigare skrivit om Panthers som har sin absoluta styrka i försvaret. Det cementerades när linebacker Luke Kuechly stod för inte mindre än två extremt smarta interceptions. En av dem ledde till sex poäng när en kraftfull och atletisk Kuechly korsade målområdeslinjen och bjöd på en skön stif arm. Mannen är överallt och den bästa linebackern i NFL just nu. Han var till och med på plats och jagade ner Cowboys WR ibland.

Cam Newton fortsätter att dansa sig fram genom säsongen, stod för en rusning TD igen och fann ett svartklädd Panthersfan bland Cowboyspubliken att lämna bollen till. Som traditionen bjuder numera.

Kucehlys linebackerkollega Davis tacklade Tony Romo som landade hårt på sin vänsteraxel. Han togs av planen och direkt in för en röntgen och resultatet var det värsta tänkbara för Dallas. Stjärnan är borta igen, en fraktur på nyckelbenet som dock enligt uppgifter på fredagen inte kräver operation. Beräknad konvalesenstid är åtta veckor men fasen vad det måste svida. Inte bara fysiskt men att äntligen komma tillbaka och sedan åka på en skada igen. Romo har inget flyt, eller så är han bara skör.

Inför matchen talades det mycket om att Dallas inte gett upp hoppet trots 3–7 och att det var möjligt att vinna resterande matcher. Efter Panthers odiskutabla seger är säsongen definitivt spolierad för Cowboys även om resten av divisionslagen inte direkt övertygar.

 

Greg Olsen är en starkt bidragande orsak till att Panthers mycket väl kan gå obesegrade genom säsongen.

Greg Olsen är en starkt bidragande orsak till att Panthers mycket väl kan gå obesegrade genom säsongen.

 

Två lag som vaknat till liv igen är divisionskombatanterna Detroit Lions och Chicago Bears och på Thanksgiving visade de verkligen det. Detroit har tre raka efter en total överkörning av ett Eagles som befinner sig i fritt fall med Sanchez vid QB-rodret.

Lions dito Matt Stafford stod för personbästa med fem TD och tangerade vad Tamba Bays Jameis Winston lyckades med mot Eagles i matchen dessförinnan. Megatron även känd som Calvin Johnson spelar alltid bra på Thanksgiving och tog emot tre av de där fem kasten från Staffords arm. Eagles har tillåtit 90 poäng på två matcher och Chip Kellys framtid som head coach diskuteras nu flitigt. Det sägs att hans ”experiment” som är inne på sitt tredje år måste vara över och tålamod i penningstinna NFL är allt som oftast en bristvara. Eagles famlar och det är svårt att se hur de ska kunna rädda säsongen. Härnäst väntar mästarna Patriots, på bortaplan.

Lions däremot har nu samma resultatrad som Eagles, 4–7 och momentum. Packers ställs mot Detroit i nästa omgång för en ny divisionsdrabbning och de har med sig fyra förluster på de fem senaste matcherna. Den senaste kom hemma mot Bears i en tajt match på torsdagen. Gästerna var ofina nog att störa Thanksgivingfestligheterna där Brett Favres nummer 4 pensionerades i regnet men har inget att skämmas för. Det var Packers andra raka förlust på hemmaplan.

Vädret var minst sagt ogynnsamt, kallt och regnigt och Aron Rodgers sa på presskonferensen efter matchen att han inte hade någon känseln i den vänstra handen mot slutet av fjärde kvarten. Han ursäktade dock varken det eller något annat.

– We had a lot of chances to make points and win this game. This is on us.

 

Res på dig Jay Cutler, ni vann! Imponerande seger borta mot divisionsrivalen Packers på Thanksgiving.

Res på dig Jay Cutler, ni vann! Imponerande seger borta mot divisionsrivalen Packers på Thanksgiving.

 

Chicago Bears har tre vinster på fyra matcherna och det kunde varit en perfekt rad om inte Denver Broncos vunnit med två poäng i denna förra omgången. Personligen även ett nederlag för undertecknad då det spräckte mitt tips. Men jag är inte bitter.

Rookie RB Jeremy Langford hade en TD i matchen mot Packers och är en del i framgången med sin formtopp. QB Jay Cutler framhöll försvaret som har många nya spelare och laget även om de enligt honom inte spelade sitt yttersta. Förra året låg Chicago under med 42–0 i halvlek på Lambeau Field, nu vann de med 17–13.

Bears har hittat rätt men det är nog lite för sent, divisionen är stenhård med ett nytänt Vikings som toppar framför Packers som trots sin svacka är med i racet. Denna text skrev under söndagskvällen då Vikings besegrade Atlanta borta och visade att Packers måste skärpa sig avsevärt för att återta ledartröjan i NFC North. Det fjärde laget i divisionen är Lions som inte kommer nå slutspel men väl sätta käppar i alla möjliga hjul de kan.

Nyheter

To Top