Nyheter

Khalil Mack, OLB, Buffalo

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Khalil Mack.

Namn: Khalil Mack
Position: Outside linebacker
Skola: Buffalo
Längd: 1.91
Vikt: 114 kilo

MackDet har talats om fem spelare med unik talang i den här draften. Khalil Mack tillhör den gruppen. Den påtagligt intelligenta och sansade Mack har dock tagit en annorlunda väg än de andra. När Mack var klar med high school i Florida var det väldigt få skolor som var intresserade av honom. Mack fick bara två erbjudanden, University at Buffalo och det kristna Liberty University i Virginia.

Det var säkerligen inte ett lätt beslut för en ung Florida-kille att flytta till ett kallt Buffalo för att jaga sin dröm. Men det är ett beslut som Khalil Mack knappast ångrar idag. Han stannade fyra år, tangerade NCAA-rekordet för tacklingar bakom line of scrimmage (75) och slog rekordet för flest forcerade fumbles (16). Mack tvekade aldrig över att stanna för ett fjärde år, han ville göra sin mamma stolt och ta sin examen i psykologi.

Mack är i första hand en outside linebacker. Han är en flexibel spelare som både är en explosiv pass rusher och kan falla bak i passförsvar. Mack kommer lågt ned när han rundar sin offensiva tackle med fart och har kraften att slå om till en power-rush. Han spelar alltid med en väldig intensitet och hittar en väg till bollen genom högen av motståndare. Hans snabbhet är tydlig. Mack är alltid omkring spelet och väldigt sällan ur position. Mack är bra både mot spring- och passningsspelet. Han påminner på många sätt om Broncos Von Miller. Det är en väldig komplimang då Miller på bara något år blev en av NFL:s bästa försvarsspelare.

Det finns egentligen bara ett frågetecken kring Khalil Mack som prospect. Men det är ingenting att fnysa åt. Han spelade för Buffalo i MAC-konferensen. Det betyder att motståndet inte alltid var det bästa och även fast Mack för det mesta var den klart bästa spelaren på planen vet vi inte säkert hur framgångsrik han varit i exempelvis SEC. När han har mötte bättre motstånd har han dock varit väldigt bra.

Med det sagt, Khalil Mack är en av mina favoritspelare i årets draft. Han är en lysande pass rusher, en playmaker och bra i alla faser av spelet.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top