Nyheter

Aaron Donald, DT, Pittsburgh

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Aaron Donald.

Namn: Aaron Donald
Position: Defensive tackle
Skola: Pittsburgh
Längd: 1.83
Vikt: 130 kilo

DonaldAllt är relativt. Därför kan jag påstå att den 130 kilo tunga Aaron Donald är liten. Åtminstone när man pratar om defensiva tackles i NFL. Han var inte särskilt stor i collegemått heller. Men det var inte något som bekymrade Donald särskilt mycket då han totaldominerade i Pittsburgh.

Aaron Donald hostade upp 37 tacklingar bakom line of scrimmage sina sista två år i college. Drygt hälften var quarterback sacks. Inte illa pinkat från insidan av linjen. Donald är en typisk så kallad ”3-technique”, vilket är en penetrerande defensive tackle-position i ett 4-3-försvar. Läs mer om dessa uppställningar. Han har försiktigt liknats vid spelare som Warren Sapp och Geno Atkins.

Donald är en kul spelare att se på. Han är galet kvick för sin storlek och om ni har hört det slog han rekordet för defensive tackles på 40-sprinten under Combine. Han kommer upp ur sin stance och attackerar innan motståndaren riktigt fattat vad som har hänt. Ibland blåser han bara förbi. Mot en guard är Donald en tydlig matchup. De är helt enkelt för långsamma. Storleken kommer alltid att vara ett bekymmer.

Med tanke på att Donald ”bara” är drygt 1.85 kommer han heller inte att kunna lägga på sig hur mycket vikt som helst. Men vi har sett andra göra det. Geno Atkins är lika lång men 7-8 kilo tyngre och han är dominant även på nästa nivå. Så varför skulle inte Donald klara sig?

Aaron Donald är en unik fysisk talang och bör gå i övre halvan av första rundan. Troligtvis är det mest lag med en fyrfront som är intresserade men Donald är inte helt olik Sheldon Richardson, som Jets primärt använder som defensive end i deras ”3-4”-försvar.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top