Nyheter

Derek Carr, QB, Fresno State

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Derek Carr.

Namn: Derek Carr
Position: Quarterback
Skola: Fresno State
Längd: 1.91 m
Vikt: 100 kilo

carrDerek Carr har sakta men säkert blivit en het sleeper i årets draft. Efter en väldigt produktiv collegekarriär, med bland annat 113 touchdowns och 24 interceptions, och med en brorsa som spelat quarterback i NFL är det lätt att förstå lagens intresse. Det talas till och med om att Carr eventuellt kan gå i första rundan.

Det finns mycket att gilla med Carr. Han har en väldigt bra arm och behöver inte alltid vara i balans för att få iväg ett bra kast. Han spinner bollen väldigt fint. Carr uppvisar en väldig fingertoppskänsla på sina fade-routes, dessa känsliga lobbpassningar är utan tvekan hans bästa kast.

Derek Carr har en kvick release och tar snabba beslut med bollen i händerna. Han läser försvaret bra när det finns tid för det och placerar bollen på rätt ställe. Han har en bra förståelse för var kastet måste sitta för att ge receivern en bättre chans på bollen. Carr bar Fresno States offensiv med sin arm.

Men allt är inte guld och gröna skogar och det finns ett par allvarliga frågetecken rörande Derek Carr. Han pressades mycket i sin collegekarriär. Ibland såg han skakad ut och konsekvensen blev dåliga beslut. Carr skulle också behöva visa lite mer tålamod ibland.

Derek Carr spelade i ett system som byggde på korta passningar längs line of scrimmage. Han behöver fortfarande arbeta på bollplaceringen på sina medel till långa kast. Där missade han en del. Derek Carr har gjort sig förtjänt av uppmärksamheten han får och har mycket potential. Som ett projekt i andra till tredje rundan känns han väldigt intressant.

Risken finns dock att han draftas betydligt högre än så.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>
Nyheter

To Top