Nyheter

Justin Gilbert, CB, Oklahoma State

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Justin Gilbert.

Namn: Justin Gilbert
Position: Cornerback
Skola: Oklahoma State
Längd: 1.83 m
Vikt: 91 kilo

GilbertJustin Gilbert har många strängar på sin lyra. I high school spelade han både defensive back och quarterback och rankades högt inför rekryteringen till college. Han tävlade också i friidrott och var väldigt framgångsrik i Texas delstatsmästerskap. Framgångssagan fortsatte i college.

Gilbert övervägde att ställa upp i förra årets draft men stannade ett år till.

I efterhand visade det sig vara ett bra beslut. Gilbert prisades som collegefotbollens bästa defensive back och slog rekordet för antal touchdowns på kickoff returns under sin skoltid. Han plockade dessutom ned sju 2013 interceptions. Sedan har Justin Gilbert fortsatt imponera under draftprocessen, inte minst med en av årets bästa tider på 40-sprinten.

Gilbert är vindsnabb även på planen. Han har en nästan overklig balans med smidiga höfter och man får känslan av att han flyter ovanpå gräset. Det här gör att han kan hålla ögonen på quarterbacken och veta att han ändå kan byta riktning och ta in någon meter på sin motståndare när denne gör sitt drag. Gilbert spelar även med mycket passion.

Han har mer än tillräcklig storlek för NFL och ser ut som en fysisk spelare. Han visar dock inte alltid det, även om han är en hyfsad tacklare när han försöker. I Oklahoma State var det mycket zonförsvar och generös kudde till receivern. Ett frågetecken är hur Gilbert skulle klara sig mot en fysisk receiver som Demaryius Thomas eller Dez Bryant. Skulle han kunna gå upp och fajtas med dem?

På grund av att vi inte har fått se den här fysiska sidan av Gilbert skulle jag vara försiktig med att drafta honom i den absoluta toppen. Särskilt med tanke på hur många duktiga cornerbacks det finns i den här draften. Men Gilbert är ett väldigt intressant prospect med snabbhet i världsklass. Kanske kan vi få se honom utvecklas till en Joe Haden-typ.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top