Nyheter

Eric Ebron, TE, North Carolina

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Eric Ebron.

Namn: Eric Ebron
Position: Tight end
Skola: North Carolina
Längd: 1.93 m
Vikt: 113 kilo

EbronNi har hört det förr. Tight ends används på ett helt annorlunda sätt än för bara tio år sedan. Det är kanske en smula överdrivet men visst har de fått en mycket större roll i passoffensiven. På grund av att flera lag har varit så framgångsrika med mer atletiska killar finns det en utbredd känsla att fler lag letar efter den typen av spelare. Eric Ebron från North Carolina drar sannerligen nytta av den hajpen.

Ebron ställde oftast upp i slot, ibland utanför siffrorna, och mer sällan i anslutning till den offensiva linjen. Han är inte hopplös i blockering, ibland riktigt hyfsad, men visade väl kanske inte den största entusiasmen i den delen av spelet. Tar Heels saknade andra offensiva vapen, samt en bra quarterback, och det ledde till att Ebron ofta blev dubblad. Trots det var han produktiv.

Eric Ebron är framförallt ett fysiskt fenomen. Han är snabb, atletisk och rör sig hyfsat smidigt för sin storlek. Han är svårtacklad med bollen i händerna och har bra toppfart när han har kommit igång. Det är den här råa potentialen som har lett till allt intresse. Ska dock sägas att han har haft en del problem med tappade passningar i sin collegekarriär.

Ebron kommer att gå i första rundan, troligtvis rätt högt. Men han är inte på något sätt ett säkert kort och vänta er inte fyrverkerier hans första år. Tycker att han påminner om Jermichael Finley, senast i Packers. En spelare som blixtrar till men som aldrig riktigt tagit det där sista steget. Som ett prospect är Ebron dock väldigt intressant och det är en bit ned till nästa tight end.

Personligen skulle jag känna mig mer bekväm med att välja Ebron med val #20-25 än #10-15.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top