Raiders

Presskonferens i Alameda

Igår körde GM Reggie McKenzie sin presskonferens inför draften nästa vecka. Det var 20 minuter av undvikande svar, precis som väntat. Men det fanns en anda av optimism.

Vilka fem spelare har ni rankat som bäst?
Det var första frågan på gårdagens presskonferens och kännetecknade för de resterande 20 minuterna. Medias förhoppning att få reda på Raiders drafttaktik och Reggies innehållsfattiga svar. Självklart skulle inte Reggie ge ut något matnyttigt som något annat lag kan njuta av. Samtidigt var reportrarna tvungna att försöka.

Det viktigaste att ta med sig från konferensen var Raiders villighet att flytta på sig i draften. Reggie antydde att de kan röra sig både upp och ned under draftens tre kvällar och att hans telefonlinje alltid är öppen. Det finns inget utrymme för envishet i Raiders (längre).

Reggie klämde ut annan självklarhet, men som ändå kanske stressar andra lag till en trade. Om det finns en grym wide receiver på brädan när Raiders ska välja, kommer de plocka honom istället för att vänta och få en bra spelare senare. Betyder det att Sammy Watkins från Clemson eller Mike Evans från Texas A&M kan vara av intresse? Det är precis den tanken som Reggie hoppas väcka hos sina kollegor runtom i ligan.

Det är tydligt att Reggie är nöjd med deras off-season än så länge. Han har lagt den grund som han vill ha för sitt lagbygge. Nu är det upp till honom att visa att han kan segla skeppet in i framtiden. Det börjar med att hitta unga stjärnor i draften som gärna får komma in och bidra från dag ett. Det finns inga gigantiska hål som måste adresseras tidigare och Reggie känner att han kan välja den bästa spelaren som är tillgänglig.

I slutet tog Reggie till orda och vidare förtydligade att hans vision börjar ta form. Det fanns en klar anda av optimism i hans röst. Jag tror han är nöjd över hur laget ser ut just nu och har en tanke om hur laget ska vidare förbättras genom draften. Han är, liksom alla andra, medveten om hur mycket som står på spel den här säsongen. Nu får vi hoppas att hans optimism håller i sig ändå in i december. Kanske ända in i januari…

Nyheter

To Top