Nyheter

Joe Flacco skämde ut Buccaneers

Tampa Bay har fått en mardrömstart på säsongen. I söndags nådde de ett nytt lågvattenmärke och blev utklassade av Ravens med 48-17. Joe Flacco passade till fem touchdowns.

Alla upplever någon gång den där känslan av att bara vilja sjunka genom marken och försvinna. Vi kan bara anta att liknande tankar snurrade rätt friskt på Tampa Bay Buccaneers sidlinje i söndags. En chockad hemmapublik kunde bara titta på medan Joe Flacco och Ravens utan motstånd flyttade bollen och gång på gång avslutade i målområdet. Någon minut in i andra kvarten var ställningen 35-0 och Joe Flacco hade kastat för fem touchdowns.

– Det var inget trolleri, de var bara bättre än oss. Deras anfall spelade bättre än vårt försvar. Allt handlar om stolthet och om att bete dig som att du faktiskt vill vara på planen. Man måste ha en särskild nivå av stolthet som vi saknade, sade Lavonte David, linebacker i Bucs, efter matchen.

Vi visste att Tampa Bay hade stora problem med att generera tillräckligt med press på motståndarnas quarterback. Ger man bara en bra quarterback tillräckligt med tid kommer han att se övermänsklig ut. Joe Flacco var en maskin, särskilt inledningsvis, i den här matchen och bjöd på flera stora spel och imponerande kast..

Försvaret i Ravens var motsatsen till det i Buccaneers. Linjen dominerade och Mike Glennon var under press på mer än hälften av spelen. Det var inte förrän matchen var över som Tampa Bay lyckades flytta bollen litegrann.

Baltimore har varit väldigt upp och ned den här säsongen, precis som lagets quarterback. Men långa stunder har det sett ut som att man lyckats pussla ihop en bra grupp längs den offensiva linjen. Samtidigt har värvningen av den eldiga veteranen Steve Smith varit en succé så här långt.

I Tampa Bay har nya tränaren Lovie Smith mycket att jobba på. Det här är inte första plattmatchen de gör i år. Man har ett par riktigt bra spelare men saknar bredd, de många skadorna har inte hjälpt. Dessutom är Buccaneers svaga på två nyckelområden, offensiva linjen håller inte och pass rushen är för svag.

– De är ett bra fotbollslag, och vi är inte ett bra fotbollslag. Så enkelt är det, sade en besviken Lovie Smith efter matchen.

Hur långt kan Ravens gå i år?

Nyheter

To Top