Nyheter

Diskussion: Vad gjorde Burfict?

Panthers tränare Ron Rivera har lämnat in en anmälan mot Bengals Vontaze Burfict. Han hävdar att Burfict försökte skada spelare efter att domaren blåst av. Vad tycker du?

Amerikansk fotboll är en fysisk sport och visst får vi räkna med en hel del tjuvnyp och mer eller mindre onödigt fulspel på den professionella nivån. Men kanske har Cincinnati Bengals duktiga unga linebacker Vontaze Burfict gått över gränsen. I helgens match mot Panthers ser det ut som att han vid två olika tillfällen medvetet vrider om vristen på Cam Newton respektive Greg Olsen, motståndare som dragits med liknande skador, efter att de redan ligger ned och spelet är över.

Det är åtminstone vad tränaren Ron Rivera såg och han har nu lämnat in en anmälan till ligan och bett dem titta på filmsekvenserna från matchen. Tränaren ville inte kommentera händelsen men Greg Olsen, tight end, var inte lika försiktig.

– Straffet måste vara hårdare än böter. Den där typen av killar lär sig ingenting annars. Han har blivit bötfälld hundra gånger för tacklingar mot huvudet, och han gjorde samma sak mot Kelvin nu igen. Kolla på videon. Om NFL är allvarliga med att de bryr sig om spelarnas säkerhet måste de börja stänga av folk flera veckor, sade Greg Olsen till ESPN.

Vontaze Burfict har gjort sig känd för sin aggressiva spelstil. I college fick han flera gånger kritik för sena tacklingar och för att han siktade mot huvudet. Det har fortsatt i NFL. Trots att han har varit en succé än så länge får han akta sig så att han inte blir mer känd för sina dumheter.

Vad tycker DU? Försöker Vontaze Burfict medvetet skada Cam Newton i klippet nedan?

[divider]

Cam Newton Burfict from NFL Supporter on Vimeo.

Nyheter

To Top