Förnya NFL Game Pass
Nyheter

Jimmie Ward, SS, Northern Illinois

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Jimmie Ward.

Namn: Jimmie Ward
Position: Strong safety
Skola: Northern Illinois University
Längd: 1.78 m
Vikt: 86 kg

wardNu har vi kommit till en personlig favorit. Jimmie Ward från Northern Illionois ledde sitt lag i både tacklingar och interceptions 2013. Motståndet var inte alltid av yppersta klass men Ward stod ut som den bästa spelaren på planen i de flesta matcher. En vass atlet med bra instinkter.

Ward är en aggressiv spelare som spelar totalt orädd. Han är mycket bra på att komma upp i springspelet och är dessutom väldigt användbar i passförsvaret. Ward har näsa för bollen vilket resulterar i interceptions, forcerade fumbles, blockade punts och tacklingar bakom line of scrimmage.

Ward är en mycket kompetent tacklare, även på öppet gräs mot kvicka spelare. Det är värdefullt i ett NFL där allt fler lag bygger sin offensiv kring korta passningar, receiver-screens och liknande spel.

Det finns så klart frågetecken kring Jimmie Ward. Han är egentligen någon storlek för liten för att spela strong safety i NFL och han mötte inte de bästa lagen under sin collegekarriär. Han kommer därför inte att draftas i första rundan. Det ger något lag en chans att få en mycket bra spelare till reapris.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top