Nyheter

Jimmie Ward, SS, Northern Illinois

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Jimmie Ward.

Namn: Jimmie Ward
Position: Strong safety
Skola: Northern Illinois University
Längd: 1.78 m
Vikt: 86 kg

wardNu har vi kommit till en personlig favorit. Jimmie Ward från Northern Illionois ledde sitt lag i både tacklingar och interceptions 2013. Motståndet var inte alltid av yppersta klass men Ward stod ut som den bästa spelaren på planen i de flesta matcher. En vass atlet med bra instinkter.

Ward är en aggressiv spelare som spelar totalt orädd. Han är mycket bra på att komma upp i springspelet och är dessutom väldigt användbar i passförsvaret. Ward har näsa för bollen vilket resulterar i interceptions, forcerade fumbles, blockade punts och tacklingar bakom line of scrimmage.

Ward är en mycket kompetent tacklare, även på öppet gräs mot kvicka spelare. Det är värdefullt i ett NFL där allt fler lag bygger sin offensiv kring korta passningar, receiver-screens och liknande spel.

Det finns så klart frågetecken kring Jimmie Ward. Han är egentligen någon storlek för liten för att spela strong safety i NFL och han mötte inte de bästa lagen under sin collegekarriär. Han kommer därför inte att draftas i första rundan. Det ger något lag en chans att få en mycket bra spelare till reapris.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top