Nyheter

Terrence Brooks, FS, Florida State

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Terrence Brooks.

Namn: Terrence Brooks
Position: Free safety
Skola: Florida State University
Längd: 1.80 m
Vikt: 90 kg

NFL: CombineTerrence Brooks har inte hyllats som ett av toppnamnen i årets draft. Men det finns mycket att gilla med honom. Brooks spelar med en ruskig snabbhet och står i ganska skarp kontrast till en spelare som Clinton-Dix. Det här är en spelare som har alla möjligheter att bli en riktig playmaker.

Brooks visar upp en känsla och tajming i passförsvar som gör att man förvånas över att han bara hade två interceptions sitt sista år. Det finns likheter med Seattles Earl Thomas, även fast Brooks ännu inte är i närheten av den nivån. Ibland kan det nämligen se lite vårdslöst ut.

Terrence Brooks dyker gärna in i situationerna med full fart och huvudet ned. Det gör att han missar en del tacklingar mellan sina highlight-spel. Men spelsinnet och de fysiska förutsättningarna finns där och med bra coachning kan Brooks bli en stjärna.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top